Home   >  Multivitamines  >  Uit nieuw onderzoek blijkt...
22-11-2012

Uit nieuw onderzoek blijkt het belang van de inname van multivitamines in de vorm van supplementen voor de verkleining van de kans op kanker

Dit onderzoek had tot doel om vast te stellen of de dagelijkse supplementinname van vitamines en mineralen op de langere termijn de kans op kanker bij mannen van 50 jaar en ouder zou verkleinen.
Dit dubbelblinde gerandomiseerde onderzoek, dat de naam 'Physicians'Health Study II' meekreeg, werd uitgevoerd onder 14.641 artsen of andere gezondheidsprofessionels van het mannelijke geslacht van 50 jaar of ouder. Van deze personen hadden er 1312 een voorgeschiedenis van kanker. Dit onderzoek ging van start in 1997 en werd voltooid in 2011.

Uit de onlangs gepubliceerde resultaten blijkt dat de mannen die dagelijks een multivitaminecomplex namen statistisch gezien aanzienlijk minder kans hadden (ong. 8%) op het ontstaan van kanker ten opzichte van de placebogroep.

Het multivitaminecomplex dat voor het onderzoek werd gebruikt bevatte alle in water- en in vet oplosbare vitamines, de belangrijkste mineralen en oligo-elementen (magnesium, zink, selenium, jodium mangaan, molybdeen, borium), plus de twee onmisbare carotenoïdes luteïne en lycopeen. Al deze voedingsstoffen werken samen en zorgen ervoor dat het tekort dat door onze voeding ontstaat wordt bestreden.

De resultaten van dit onderzoek met betrekking tot de effecten van een dagelijkse inname van een multivitaminecomplex in relatie tot de cardiovasculaire gezondheid, het gezichtsvermogen en de achteruitgang van het cognitieve vermogen worden later gepubliceerd.

De resultaten van dit onderzoek bevestigen nog eens, zoals ook al bleek in eerder uitgevoerde onderzoeken, dat de inname van een multivitaminecomplex plus mineralen het lichaam dagelijks, of meerdere malen per dag, alle fundamentele elementen levert die nodig zijn voor een goede werking. Het is de ideale aanvulling voor onze voeding. De dagelijkse supplementinname in de vorm van een multivitamine is dan ook de onmisbare BESCHERMING VAN ONZE GEZONDHEID die voor het optimale welzijn van het hele gezin zorgt.

J. Michael Gaziano, MD, MPH; Howard D. Sesso, ScD, MPH; William G. Christen, ScD; Vadim Bubes, PhD; Joanne P. Smith, BA; Jean MacFadyen, BA; Miriam Schvartz, MD; JoAnn E. Manson, MD, DrPH; Robert J. Glynn, ScD; Julie E. Buring, ScD. Multivitamins in the Prevention of Cancer in MenThe Physicians' Health Study II Randomized Controlled Trial. JAMA. 2012;():1-10. doi:10.1001/jama.2012.14641.
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Daily Booster

Verbeterde samenstelling met PQQ
Geavanceerde anti-verouderingsformule, te gebruiken als aanvulling op de gebruikelijke multivitaminesupplementen.

www.supersmart.com
Daily 3®

De meest complete multivitamineformule in een enkele capsule

www.supersmart.com
Ontdek ook
18-09-2017
Verborgen gebruik van een aanvullend voedingsmiddel door...
Volgens een onderzoek in de Verenigde Staten neemt 81% van de professionals in de gezondheidszorg een supplement in de vorm van multivitamines en mineralen. (1)...
Lees verder
07-05-2018
13 eenvoudige en doeltreffende maatregelen om 4...
Jaarlijks zouden er meer dan 5 miljoen kankergevallen voorkomen kunnen worden wanneer men 13 eenvoudige en doeltreffende maatregelen zou nemen, aldus een studie in de...
Lees verder
03-11-2016
Activeer uw kankerbestrijdende genen
Onderzoeken bij muizen hebben aangetoond dat wanneer bepaalde genen worden geactiveerd, de levensverwachting kan toenemen met 45%. Deze bijzondere genen, waarvan men denkt dat ze...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan