Home   >  Slanke lijn  >  Johannesbrood: natuurlijke ondersteuning voor...
31-07-2019

Johannesbrood: natuurlijke ondersteuning voor de slanke lijn

Johannesbrood Tijdens de vakantie laten we de teugels graag even vieren, ook wat eten betreft. IJsjes, zoete drankjes, koekjes, snacks, cocktails...het zijn producten die de weegschaal na de vakantie laten overhellen naar de verkeerde kant. Gelukkig zijn er oplossingen die u helpen de gewichtstoename te beheersen en te beperken. Er is ook nog een ander natuurlijk product dat de honger stilt, namelijk het extract van johannesbrood. De gunstige werking van deze peul is onderwerp geweest van vele wetenschappelijke onderzoeken, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in de bladen Journal of Pharmacie & BioAllied Sciences1 en International Journal of Molecular Sciences2. De conclusies van deze onderzoeken zijn eenduidig: johannesbroodextract heeft verschillende positieve effecten voor het behoud van de slanke lijn. Ontdek de werkstoffen en de weldadige effecten van deze natuurlijke slankmaker.

Een vrucht met een hoog gehalte aan oplosbare vezels

Johannesbrood is afkomstig van de johannesbroodboom. De peul, die ook wel carob wordt genoemd, is rijk aan plantaardige vezels, zoals galactomannaan. Galactomannaan zit vooral in de zaden van johannesbrood. Het heeft de bijzondere eigenschap dat het oplosbaar is en dat het bestaat uit mannose en galactose. Door de bijzondere structuur en de specifieke eigenschappen kan er een soort gom van gemaakt worden. Deze gom van johannesbrood mag zich verheugen in een groeiende belangstelling van de wetenschap. Sommige wetenschappers hebben belangstelling getoond voor de krachtige werking als antioxidant, waardoor het ons lichaam bescherming biedt. Andere wetenschappers hebben het hoge gehalte aan galactomannaan onderzocht in relatie tot het beperken van gewichtstoename.

Gom van johannesbrood voor een langer gevoel van verzadiging

Het hoge gehalte aan oplosbare vezels heeft wetenschappers ertoe aangezet de gom van johannesbrood te onderzoeken als middel om de eetlust te verminderen. Tijdens het onderzoek ontdekte men dat deze gom in het lichaam als het ware een soort gel kan vormen. Het effect van de gel is dat de voedingsstoffen langzamer worden opgenomen, waardoor het effect van verzadiging langer aanhoudt en de eetlust wordt geremd. De gom van johannesbrood vermindert het hongergevoel en zorgt ervoor dat de calorie-inname minder is en de gewichtstoename wordt beperkt.

Werkstoffen die hyperlipidemie tegengaan

Johannesbrood heeft niet alleen een hongerstillend effect door zijn oplosbare vezels. Het bevat namelijk ook niet-oplosbare vezels , polyfenolen en cyclitolen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze bestanddelen een gunstige invloed hebben op het lipidenprofiel. Tijdens testen zorgde een supplementinname met polyfenolen uit johannesbrood ervoor dat het totale cholesterolgehalte bij mensen met hyperlipidemie daalde. Ook werd er een daling van het 'slechte' cholesterol (LDL) vastgesteld.

Positieve effecten bij diabetes

De supplementinname van johannesbrood heeft eveneens veelbelovende resultaten laten zien voor diabetici. Het lijkt erop dat de gom van johannesbrood de opname van suiker in het bloed kan vertragen. Daarnaast lijken de resultaten erop te wijzen dat de gom van johannesbrood een werkstof bevat met een activiteit die lijkt op die van insuline. Dit specifieke bestanddeel zou kunnen bijdragen aan de regulering van de bloedsuikerspiegel. Naar verwachting zal men aanvullend onderzoek uitvoeren om deze resultaten te bevestigen.

Vast staat wel dat johannesbroodextract en gom van johannesbrood tal van gezondheidsvoordelen biedt. Om te kunnen profiteren van de gunstige eigenschappen van johannesbrood, is het supplement CSAT® ontwikkeld. Het is samengesteld op basis van 60% johannesbroodextract en 40% gom. Dankzij deze gepatenteerde formule kan men profiteren van de optimale concentratie aan galactomannaan, een stof die inmiddels vermaard is vanwege zijn hongerstillende effect.


> Bronnen:
1. Marita Dionísio, Ana Grenha, Locust bean gum: Exploring its potential for biopharmaceutical applications, J Pharm Bioallied Sci. 2012 Jul-Sep; 4(3): 175–185.
2. Vlasios Goulas et al., Functional Components of Carob Fruit: Linking the Chemical and Biological Space, Int. J. Mol. Sci. 2016, 17(11), 1875.
Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
CSAT® 250 mg

Extract van johannesbrood om de lekkere trek tegen te gaan

www.supersmart.com
Ontdek ook
05-08-2016
Moeiteloos afvallen
Er is een eenvoudige oplossing voor het verbranden van calorieën waarbij u niet hoeft te bewegen en geen vermoeiende oefeningen hoeft uit te voeren. Onderzoekers...
Lees verder
06-07-2019
Ayurvedische geneeskunst: de talrijke gunstige effecten van...
Heeft u nooit eerder gehoord van de gymnema? Dan zult u verrast zijn door de talrijke weldadige werkingen van de plant voor onze gezondheid. Deze...
Lees verder
10-05-2016
Ik heb alles geprobeerd, maar ik val...
Wanneer u op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd om af te vallen, maar u slaagt er maar niet in, dan mist u waarschijnlijk toch een...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan