Home   >  Voeding voor de hersenen  >  Picamilon werkt kalmerend, maar...
26-01-2016

Picamilon werkt kalmerend, maar ook stimulerend

doorbloeding in de hersenen Picamilon wordt gevormd door een moleculaire combinatie van niacine en GABA. De stoffen versterken elkaars werking en hebben eigenschappen die met name voor de cognitieve functies interessant zijn. Wetenschappelijk onderzoek, waarvan het merendeel uitgevoerd in Rusland, toont aan dat picamilon een gunstige werking heeft, met name bij stress, angst, depressies, vermoeidheid of een verlaagd energieniveau. Ook heeft het een positief effect wanneer men probeert te stoppen met het drinken van alcohol. Picamilon werd in 1969 gemaakt door het wetenschappelijk onderzoeksinstituut van de Sovjet-Unie. Het werd in 1986 in de medische praktijk geïntroduceerd.

Een effectieve vaatverwijder

Picamilon is een effectieve vaatverwijder; Russisch onderzoek wijst uit dat het zelfs doeltreffender werkt dan hydergine of vinpocetine. De onderzoeken geven aan dat de stof de doorbloeding van de hersenen aanzienlijk verbetert. Het dringt snel door de bloed-hersenbarrière en versnelt het doorbloedingstempo in de hersenen en de hersenschors.
Een van de essentiële mechanismen van picamilon, is de inwerking op de regulering van het zenuwstelsel voor de doorbloeding in de hersenen.

Het zorgt ervoor dat de doorbloeding minder onderhevig is aan veranderingen als gevolg van de vasomotorische reflex. Het remt de samentrekkende respons van de vaten van de hoofdslagader, die ontstaat als gevolg van de stimulering van de somatische zenuwvezels. Het leidt geleidelijk aan tot de afremming van de tonische activiteit en de reflexen van de sympathische zenuwen.
Bij patiënten met acute vaatproblemen in de hersenen, zet de verbetering op de 4e of 5e dag na de inname in, zodra de neurologisch verschijnselen zijn afgenomen. Later nemen ook andere klachten af, zoals hoofdpijn, duizeligheid, oorsuizen en geheugenklachten. Motorische klachten en spreekproblemen verbeteren snel, de slaap wordt beter en men raakt minder snel geïrriteerd. Ook de emotionele stress en de angst nemen af. De snelheid van de doorbloeding in de hersenen neemt toe.
Door de toediening van picamilon bij patiënten die leden aan de gevolgen van doorbloedingsstoornissen in de hersenen (meer dan een maand na het ontstaan van de stoornis), werd aangetoond dat picamilon doeltreffend werkte vanaf de tweede of derde dag van de behandeling.

Picamilon verlaagt de bloeddruk

Het effect van picamilon op de doorbloeding in de hersenen is vergeleken met dat van papaverine en xanthinol. Wetenschappers constateerden dat picamilon de bloeddruk sterker kon verlagen dan papaverine.

Een kalmerende werking

In kleine doseringen heeft picamilon een kalmerende werking die de negatieve effecten van emotionele stress tegengaat. Bij een dosering van 1 mg/kg voorkomt picamilon bijvoorbeeld de negatieve gevolgen van emotionele stress (bij katten normaliseert het de verstoorde oriëntatiereactie die ontstaat als gevolg van woede of angst). Net als diazepam heeft de stof een remmende invloed op agressie die ontstaat als gevolg van de verdediging van het territorium bij ratten. Picamilon heeft een kalmerende werking op de hypothalamus. De werking wordt gekenmerkt door een kalmerend, niet-sedatief effect. In tegendeel: de stof werkt stimulerend. Doordat het gemakkelijk door de bloed-hersenbarrière kan dringen, heeft het een snelle werking. Het verbetert de hersenfunctie doordat het een gunstig effect heeft op de stofwisseling in het brein. Picamilon is misschien wel het enige kalmeringsmiddel dat niet slaperig maakt. Er zijn Russische onderzoeken die teruggaan tot 1989, waarin stimulerende psychomedicatie zoals piracetam, fenazepam, diazepam en papaverine zijn vergeleken met picamilon. Uit de onderzoeken valt op te maken dat de stimulerende eigenschappen van picamilon sterker zijn dan die van piracetam. Na de inname van picamilon voelt de proefpersoon zich beter. In vergelijking met andere kalmerende middelen, heeft picamilon eveneens het voordeel dat het niet zorgt voor spierverslapping, lethargie of slaperigheid.
Picamilon heeft snel effect, meestal al binnen een uur. Bovendien zorgt de gunstige halfwaardetijd van de stof ervoor dat de effecten wel 6 uur kunnen aanhouden. Aangezien picamilon geen sedatieve werking heeft, kan het goed gecombineerd worden met de dagelijkse activiteiten.

Een stimulerend effect

Wanneer men een hogere dosering inneemt (meer dan 3 maal daags 100 mg), heeft picamilon een stimulerende uitwerking die zich vertaalt in een energieker gevoel en een verbeterd uithoudingsvermogen. Het stimulerende effect voor de cognitieve vermogens is cumulatief: na enkele weken van dagelijks gebruik worden de effecten duidelijker. Russische onderzoeken hebben het stimulerende effect van picamilon vergeleken met dat van piracetam, fenazepam en papaverine. Uit de onderzoeken bleek dat het stimulerende effect van picamilon groter was.

Een snelle neurologische werking

Bij patiënten met een acuut psychosyndroom bleek picamilon effectief te werken. Na de 2e of 3e dag van picamiloninname toonden patiënten duidelijke neurologische verbeteringen. Naarmate men de stof bleef innemen, namen de resultaten toe, met name na 2 of 3 weken van inname. Picamilon bleek efficiënt te werken bij patiënten met lichte tot matige klachten in de fase die vooraf ging aan de acute fase, maar ook bij het begin van de acute fase. Het verbeterde de emotionele staat, het spraakvermogen en het geheugen. De patiënten vertoonden een algehele toename van hun activiteit en bleken beter in staat zich sociaal en emotioneel aan te passen.

Picamilon stimuleert het fysieke en psychische herstel bij klachten van verzwakking als gevolg van mentale of somatische aandoeningen. Picamilon bleek effectief te werken bij patiënten met neurotische aandoeningen waarbij patiënten vooral last hadden van een depressie met zwakte, zwakte in combinatie met hypochondrie en angst, nervositeit, emotionele instabiliteit, instabiliteit van het vegetatieve systeem en slaapstoornissen.
Volgens de meeste onderzoekers kan picamilon bij klachten van nervositeit, manisch-depressiviteit of schizofrenie de hoeveelheid psychotrope medicatie helpen terugdringen die in deze gevallen wordt gebruikt.

In vergelijking met de inname van conventionele medicijnen alleen, versnelt de combinatie van picamilon met conventionele medicatie de afname van psychopathologische klachten.
Picamilon wordt bij ouderen aanbevolen als behandeling bij depressieve klachten en bij seniele psychoses.

Gunstige werking bij bepaalde oogaandoeningen

Bij patiënten die lijden aan een open hoek glaucoom met een normale oogdruk en een afnemend gezichtsvermogen zorgt picamilon voor een verbetering van het centrale en perifere gezichtsveld, hetgeen zich manifesteert in een verbetering van de individuele gevoeligheidsdrempel en een vermindering van de zone en de intensiteit van de scotoma. De behandeling heeft bij sommige patiënten eveneens een positief effect op de gevoeligheid voor licht en de gezichtsscherpte. Het heeft daarentegen geen enkel effect op de oogdruk.

Verlicht migraineklachten

De doeltreffendheid van picamilon bij patiënten met migraine is eveneens onderzocht. Men stelde vast dat het een duidelijk effect had op de typerende eenzijdige pijn in het hoofd bij migraine. De pijn werd minder intensief en ook de andere klachten van migraine werden minder of verdwenen.

Helpt bij de ontwenning van alcohol

Picamilon helpt bij personen die chronisch alcoholist zijn de klachten van alcoholontwenning te verminderen. Het effect wordt vergeleken met dat van piracetam, diazepam, vinpocetine, nicotinaat, xanthinol en papaverine. Het stimulerende effect van picamilon op de geest was groter dan dat van piracetam. Na de inname van picamilon voelden patiënten zich beter. De meerderheid verkoos de inname van picamilon boven die van piracetam. Picamilon zorgt voor een sneller en completer herstel van de mentale staat dan piracetam. In een ander onderzoek is aangetoond dat picamilon sneller werkt dan vinpocetine bij de behandeling van ontwenningsverschijnselen van chronische alcoholisten.
Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
Picamilon

Beroemd Russisch nutroceutische middel, zowel kalmerende als stimulerende werking.

www.supersmart.com
Ontdek ook
28-08-2019
Choline, een essentiële maar ondergewaardeerde voedingsstof
Choline krijgt niet altijd alle waardering die het verdient. En dat terwijl het door de prestigieuze National Academy of Medicine in de VS wordt gezien...
Lees verder
10-10-2016
De wonderlijke veelzijdigheid van kurkuma (2/2)
In India wordt kurkuma gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals maagdarmproblemen, ontstekingen, hoofdpijn, infecties en verkoudheid. Het is te danken aan de curcuminoïden...
Lees verder
28-06-2017
Voeding: hoe bieden we voldoende voedsel aan...
Onze hersenen zijn het controlecentrum van ons zenuwstelsel. Ze dienen dagelijks een enorme hoeveelheid aan gegevens te verwerken. Niet alleen moet het brein al die...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan