Home   >  Mineralen  >  Supplementinname van magnesium vermindert...
08-03-2011

Supplementinname van magnesium vermindert mogelijk kans op diabetes

Magneisum et diabèteEen dagelijkse inname van magnesium gedurende zes maanden verbeterde, in verhouding met een placebo, in twee op de drie metingen de gevoeligheid voor insuline. De nuchtere bloedsuikerspiegel werd met bijna 7% teruggebracht.
In dit door Duitse onderzoekers uitgevoerde onderzoek namen 52 vrijwilligers dagelijks 365 mg magnesium of een placebo in. De vrijwilligers beschikten allen over een normaal magnesiumgehalte, hadden allen een insulineresistentie en overgewicht, maar leden niet aan diabetes.
Deze resultaten onderschrijven de conclusies vaneen meta-analyse van twee observatie-onderzoeken die in 2007 werden gepubliceerd: onderzoekers van het instituut Karolinska in Stockholm gaven daarin aan dat voor elke 100 mg magnesium die extra werd ingenomen, het risico op het ontwikkelen van diabetes type II afnam met 15%.
Dit onderstreept nog eens hoe belangrijk het is om in een vroegtijdig stadium het magnesiumgehalte op een optimaal niveau te brengen, zodat insuline-resistentie n diabetes type II worden voorkomen.
(Diabetes, Obesity and Metabolism, “accepted article” published online ahead of print, doi : 10.111/j.1463-1326.2010.01332.x)

Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
OptiMag

8 veschillende onderling samenwerkende vormen van magnesium voor een optimale biologische beschikbaarheid.
Nieuwe samenstelling die beter opneembaar is en beter wordt verdragen

www.supersmart.com
Ontdek ook
13-02-2017
Zink: dagelijkse inname voor minder DNA-schade
De supplementinname van zink roept vragen bij u op: is het goed voor het lichaam? Wat is het effect? Hoe werkzaam is het? Een kort...
Lees verder
29-07-2019
Magnesium: de nieuwe ontstekingsremmer?
Tot op heden kenden we magnesium vooral als essentieel mineraal dat verantwoordelijk was voor het evenwicht in het zenuwstelsel, voor de spierfunctie, voor de regulering...
Lees verder
30-04-2018
Onderzoekers ontdekken waarom 1 op de 2...
Een zojuist gepubliceerd onderzoek in The Journal of American Osteopathic Association toont aan dat het lichaam vitamine D niet op de juiste wijze kan gebruiken...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan