Home   >  Immuniteit  >  8 geheimen van mensen...
03-01-2018

8 geheimen van mensen die nooit ziek zijn

immune response Sommige mensen lijken elk jaar weer opnieuw op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen aan de griepepidemie en worden nooit getroffen door de buikgriep. Hebben ze gewoon geluk? Nee, daar heeft het niet veel mee te maken: hun afweersysteem werkt zo goed, dat ze de winter gegarandeerd ongeschonden doorkomen. Deze mensen hebben een sterk immuunsysteem, dat ze optimaal onderhouden. Lees hier de 8 best bewaarde geheimen van een ijzersterk afweersysteem. Wilt u ook nooit meer ziek worden? Ga dan aan de slag met onderstaande tips...

1) Eet voeding die rijk is aan micronutriënten.

In de meeste relatief rijke landen is de voeding maar al te vaak arm aan micronutriënten, waardoor er niet zelden tekorten ontstaan. Onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan een van de volgende micronutriënten al leidt tot de aantasting van het immuunsysteem: zink, selenium, ijzer, koper, calcium, foliumzuur, of vitamine A, B6, C en E.
Bewezen: de supplementinname van micronutriënten verhoogt op aanzienlijke wijze de werking van glutathion en de aanmaak van antilichamen en cytokinen in het immuunsysteem1-2.
Dit kunt u doen:eet meer verse groente en fruit en doe een beroep op Daily 3, een krachtige en handige multivitamine die al miljoenen mensen de nodige ondersteuning biedt.

2) Zorg voor voldoende slaap.

Een korte nacht zorgt er niet alleen voor dat u niet goed presteert op uw werk. Slaapt u in plaats van de gebruikelijke 8 uur maar 5 uur, dan zal uw lichaam dit tekort aan slaap opvatten als fysieke stress. Het zal er direct voor zorgen dat er meer immuuncellen worden aangemaakt om door de stressperiode heen te kunnen komen. Deze ongebruikelijk activiteit verstoort vervolgens de activiteit van de granulocyten (een bepaald type witte bloedcellen) en vermindert dagen of zelfs wekenlang de effectiviteit van het immuunsysteem
Bewezen: mensen die minder dan 6 uur per nacht slapen zouden 4,2 maal zoveel kans op een verkoudheid hebben dan mensen die in dezelfde periode 7 uur slapen3.
En dat is nog niet alles: ander onderzoek heeft aangetoond dat chronisch slaapgebrek een veel grotere impact heeft op het immuunsysteem, waarbij de weg wordt geëffend voor ziekten die veel ernstiger zijn dan een simpele verkoudheid.
Dit kunt u doen:gebruik planten die bestudeerd zijn omdat ze eigenschappen hebben die het inslapen vergemakkelijken (valeriaan, hop, rhodiola, etc.) of kies voor een supplement dat al deze planten bevat, zoals Natural Sleep Formula. Gebruik liever geen medicijnen (slaapmiddelen, benzodiazepines) vanwege de mogelijke bijwerkingen en de verslavende werking.

3) Zoek naar manieren om stress te verminderen.

Stress zorgt voor de aanmaak van stresshormonen, zoals cortisol en adrenaline. Deze moleculen zijn op de korte termijn heel nuttig, maar worden ze gedurende een lange tijd aangemaakt, dan beschadigen ze op rechtstreeks ons afweermechanisme doordat ze de aanmaak van cytokines remmen.
Bewezen:uit onderzoek is gebleken dat leukocyten (witte bloedlichaampjes) door chronische stress abnormaal actief worden, hetgeen op de langere termijn gezond weefsel in ons lichaam kan aantasten 4.
Dit kunt u doen:stress kan uitstekend bestreden worden met fysieke activiteit, zoals yoga, tai-chi of andere lichamelijke inspanningen. Er zijn veel planten, waaronder de passiebloem, de magnolia en de jujuboom die natuurlijke bestanddelen bevatten die elkaars werking versterken en die zorgen voor ontspanning. Vaak wordt nog ten onrechte de voorkeur gegeven aan medicijnen. Sommige supplementen, zoals Stress Relief Formula zijn juist uitgewerkt en onderzocht om u een combinatie van krachtig samenwerkende en natuurlijke ingrediënten te bieden die stress bestrijden. Probeer ze en bekijk welk effect de stoffen hebben op uw stressniveau.

4) Blijf fysiek actief.

Onderzoek heeft aangetoond dat fysieke activiteit bepaalde stoffen in het immuunsysteem stimuleert5. Het zorgt er met name voor dat de cellen die verantwoordelijke zijn voor de immuunrespons beter over ons lichaam verdeeld worden6. Dit gebeurt alleen indien de spieren niet teveel uitgeput worden.
Bewezen: een teveel aan vetweefsel tast direct de immuunfuncties aan. Hierdoor is de kans dat u een griepje oploopt groter....
Dit kunt u doen : begin rustig met het opbouwen van fysieke activiteiten en zoek ondersteuning bij plantenextracten waarvan wetenschappelijk erkend is dat ze een 'hongerstillende werking' hebben, zoals konjac7, een bestanddeel dat u in de uitgekiende samenstelling vindt van Weight Loss Formula, een supplement dat ondersteuning biedt bij gewichtsverlies.

5) Eet verse groenten en fruit zonder bestrijdingsmiddelen.

Door het lichaam bloot te stellen aan gifstoffen en atmosferische vervuiling, wordt de immuunrespons aangetast. Men weet dat met name bestrijdingsmiddelen het vermogen van de NK-cellen remt bij de mens om lytische proteïnes af te scheiden. Ze hebben bovendien een zeer schadelijke invloed op T-lymfocyten8.
Bewezen: onderzoek heeft overduidelijk uitgewezen dat chronische blootstelling aan bestrijdingsmiddelen een rol kan spelen in de ontwikkeling van bepaalde ademhalingsaandoeningen, zoals astma en bronchitis9.
Dit kunt u doen: indien u regelmatig wordt blootgesteld aan vervuilende stoffen (bijvoorbeeld omdat u in een grote stad woont), zorg er dan voor dat u meer antioxidanten inneemt door meer biologische groente en fruit te kopen, afkomstig van biologische landbouw of gebruik AntiOxidant Synergy, een combinatie van gerenommeerde en krachtige antioxidanten.

6) Zorg voor geluk in uw leven.

Voltaire zei het zo: "Ik heb besloten dat ik gelukkig ben, want dat is goed voor de gezondheid". En hij had gelijk. U kunt zelf besluiten gelukkig te zijn. Dat heeft een grote invloed op ons leven, ons welzijn en onze gezondheid.
Bewezen: mensen die veel sociale contacten hebben met familie, vrienden, en hun naaste omgeving zijn gelukkiger. Ze zijn fysiek gezonder en leven langer dan anderen die minder sociale contacten hebben.10.
Dit kunt u doen: een van de voorwaarden voor geluk is: positief blijven en positief denken. Natuurlijk bestaat er geen recept voor geluk. Geluk komt niet vanzelf: het vereist hard werken, zoeken naar wat bij u past en vervolgens bouwen aan uw eigen geluk.

7) Blijf in contact met de natuur.

Het heeft veel voordelen om in een stad te wonen. Maar de kans op een depressie is er ook groter. Het is in elk geval duidelijk dat trieste of gedeprimeerde mensen afwijkingen hebben in hun immuunsysteem. Het gaat dan met name om een overschot aan cytokinen in het bloed, wat leidt tot een ontstekingssyndroom en een minder goed werkend immuunsysteem.
Bewezen: na 90 minuten wandelen in de natuur wordt de prefrontale cortex minder actief. Dit deel van het brein die hyperactief is wanneer we malen en bezig zijn met neerslachtige gedachten. Door het effect van de wandeling neemt de kans op een depressie af11 .
Dit kunt u doen: ga erop uit en wandel in een natuurgebied, een bos of een park en omring uzelf met groen! Er bestaat een onderzoek dat aangetoond heeft dat het simpele feit van 'het zien' van de natuur al zorgt voor versnelling van het genezingsproces12.

8) Rook niet.

Roken heeft desastreuze gevolgen voor ons immuunsysteem13. Naast de aantasting van de mechanische afweersystemen, zoals de trilhaartjes in de bronchiën, verhoogt sigarettenrook het ontstekingsniveau direct en ingrijpend. Het vermindert bovendien de imuunrespons (verminderde activiteit van de lymfocyten en afname van de productie van antilichamen, remming van cytokines).
Bewezen: rokers hebben 4 keer zoveel kans om de griep te krijgen. Tabak verdubbelt de kans op een ademhalingsinfectie en verhoogt de kans op complicaties14.
Dit kunt u doen: De beste oplossing is uiteraard om te stoppen met roken, maar als u dat niet direct lukt, neem dan een supplement van vitamine C. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de voorraden vitamine C bij rokers eerder uitgeput raken, waardoor het immuunsysteem minder goed werkt15.Referenties:
1- LESOURD (1990) le vieillissement immunologique, influence de la denutrition. Ann. Biol. Clin., 48, 309-318
2- GIRODON (1997) Effect of a two-year supplementation with low doses of antioxidant vitamins and/or minerais in elderly subjects on levels of nutrients and antioxidant defense parameters.J Am Coll Nutr. Aug;16(4):357-65.
3- Aric A. Prather, Denise Janicki-Deverts et al. Behaviorally Assessed Sleep and Susceptibility to the Common Cold, SLEEP, Vol. 38, No. 9, 2015, https://doi.org/10.5665/sleep.4968.
4- Powel ND, Solan Erica et al. Social stress up-regulates inflammatory gene expression in the leukocyte transcriptome via β-adrenergic induction of myelopoiesis, September 23, 2013, doi: 10.1073/pnas.1310655110 PNAS October 8, 2013 vol. 110 no. 41 16574-16579
5- Immune function in sport and exercise. Gleeson M. J Appl Physiol. 2007 Aug;103(2):693-9. Epub 2007 Feb 15. Review.
6- Horn PL, Leeman K, Pyne DB, Gore CJ. Expression of CD94 and 56(bright) on natural killer lymphocytes - the influence of exercise. Int J Sports med 2002; 23: 595-9
7- M. Chua, T. C. Baldwin, T. J. Hocking, and K. Chan, "Traditional uses and potential health benefits of Amorphophallus konjac K. Koch ex N.E.Br." Journal of Ethnopharmacology, vol. 128, no. 2, pp. 268-278, 2010.
8- Rowe, A. M., Brundage, K. M., and Barnett, J. B., 2007. In vitro atrazine-exposure inhibits human natural killer cell lytic granule release. Toxicol Appl Pharmacol. 221(2); 179-188.
9- Karmaus, W., Kuehr, J., and Kruse, H., 2001. Infections and atopic disorders in childhood and organochlorine exposure. Arch Environ Health. 56(6); 485-492.
10- MD. Robert J. Waldinger (Harvard Medical School ), Longitudinal study of two groups of men over the adult lifespan, tracking major domains of mental and physical health, social functioning, and work life. Harvard Study of Adult Development, https://www.maelstrom-research.org/mica/individual-study/hsad
11- Nature experience reduces rumination and subgenual prefrontal cortex activation. Gregory N. Bratmana,J. Paul Hamilton et al. PNAS, 2015, 8567-8572.
12. Ulrich, R.S. View through a window may influence recovery from surgery. Science 1984, 224, 420-421
13. Y Arnson, Y Shoenfeld, H Amital. Effects of tobacco smoke on immunity, inflammation and autoimmunity. J of Autoimmunity; 2010, 34 : 258-65
14. Almirall J et al. Proportion of community-acquired pneumonia cases attributable to tobacco smoking. Chest. 1999;116:375-379.
15. Lykkesfeldt J, Christen S, Wallock LM, Chang HH, Jacob RA, Ames BN. Ascorbate is depleted by smoking and repleted by moderate supplementation: a study in male smokers and nonsmokers with matched dietary antioxidant intakes. The American Journal of Clinical Nutrition. 2000;71(2):530-536.
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Daily 3®

De meest complete, hooggedoseerde formule van multivitamines op de markt

www.supersmart.com
Liposomal Vitamin C

Vitamine C-vorm met grote biologische beschikbaarheid

www.supersmart.com
AntiOxidant Synergy

Een krachtige formule, rijk aan resveratrol, glutathion en kurkuma, met antioxiderende werking

www.supersmart.com
Weight Loss Formula

Een verbeterde, nog krachtigere samenstelling voor een optimale gewichtsbeheersing

www.supersmart.com
Stress Relief Formula

Bouwt uw energie, innerlijke rust en slaap weer op bij stress.

www.supersmart.com
Natural Sleep Formula

Gezond en natuurlijk alternatief voor slaapmiddelen. Zorgt voor een gezonde nachtrust.

www.supersmart.com
Ontdek ook
24-06-2019
PEA, de natuurlijke en universele pijnstiller
Palmitoylethanolamide, ook wel bekend als PEA, is een in 1957 ontdekte krachtige natuurlijke werkstof. Sinds de stof werd ontdekt, zijn er met enige regelmaat nieuwe...
Lees verder
04-09-2019
Hoe oud zijn uw longen? Hoe longen...
Wist u dat van alle organen de longen het meest lijden onder het verouderingsproces? Net als de huid worden de longen in hoge mate blootgesteld...
Lees verder
16-03-2015
Veelbelovend pilotonderzoek: AHCC mogelijk in staat het...
De eerste veelbelovende resultaten van onderzoeken bij de mens tonen aan dat de inname van AHCC (Active Hexose Correlated Compound, een zeldzaam bestanddeel dat afkomstig...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan