Home   >  Levensduur (Anti-aging)  >  Resveratrol: nieuw onderzoek bevestigt...
21-08-2019

Resveratrol: nieuw onderzoek bevestigt het enorme potentieel in de strijd tegen veroudering

resveratrol Onderzoekers van de universiteit van Exeter zijn er in geslaagd om afstervende cellen in een laboratoriumopstelling te verjongen1 dankzij een molecuul dat reeds bekend stond om zijn positieve invloed op de levensverwachting: resveratrol.

Al na een behandeling van een paar uur transformeerden deze oudere cellen zich tot jonge cellen die zich opnieuw gingen delen. Om dit te bewerkstelligen, gebruikten de onderzoekers resveratrol. Eerdere studies 2 hadden al aangetoond dat dit natuurlijke chemische bestanddeel in staat was het evenwicht van een bepaalde klasse eiwitten te herstellen die afnemen met het ouder worden, namelijk: de splicing factoren. Ze staan aan de basis van een belangrijke stap voor de aanmaak van eiwitten, de zogenaamde 'splicing' van RNA-strengen. Dit houdt in dat er kopieën worden gemaakt van genetische informatie. De kopieën worden buiten de kern gebracht en omgezet in proteïnes. Wanneer splicing factoren in aantal afnemen of aftakelen door veroudering, dan leidt het mechanisme van de aanmaak van alle proteïnen hieronder. En dat is nu precies een toestand die we vaak zien bij de cellen van de organen bij oudere mensen...

Door de splicing factoren van de oudere cellen te herstellen, zagen de onderzoekers inderdaad wat ze al verwachtten: de hele cel verjongde zich. De cel krijgt het vermogen terug om een groot aantal functies uit te voeren die gestaakt waren, zoals de celdeling of de aanpassing aan de omgeving. En dit effect houdt ook nog eens aan! "Toen ik zag dat de cellen op kweek zich verjongden, kon ik mijn ogen niet geloven. Het leek wel een wonder", aldus Dr Eva Latorre, een van de onderzoeksters van het team. "Ik heb het experiment meerdere malen herhaald, en elke keer zag ik dat dit verjongende effect.»

Deze ontdekking, die het belang onderstreept van resveratrol de strijd tegen veroudering, is een grote stap richting een voor iedereen toegankelijke behandeling waarmee ouderdomsgerelateerde aandoeningen behandeld en voorkomen kunnen worden. Dat is ook de mening van de leider van het onderzoeksteam, Professor Harries: "dit is een enorme stap, niet zozeer voor een verhogen van de levensverwachting, maar wel voor het verbeteren van de gezondheid tijdens ons leven" . Want op dit moment is gezond oud worden nog lang niet vanzelfsprekend. Chronische aftakelingsziekten (artrose, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, diabetes, myopathie) lijken steeds vaker voor te komen en zorgen voor veel ongerustheid bij de bevolking.

Hoe kunnen we direct profiteren van resveratrol?

Resveratrol is een polyfenol die in bepaalde vruchten voorkomt, zoals in druiven en bramen, maar ook in de wortels van de Japanse duizendknoop (Hu Zhang), een plant die in de traditionele Chinese geneeskunst wordt beschouwd als de krachtigste natuurlijke bron3. Resveratrol bestaat in de vormen cis-resveratrol en transresveratrol, maar het is de laatste vorm die bij de mens het meest actief is4.

Supersmart is zijn tijd meestal ver vooruit en biedt dit molecuul al jaren aan. In eerdere onderzoeken werd al aangetoond dat de stof gunstige effecten had op de veroudering, op ontstekingen en op de ontwikkeling van verschillende ouderdomsgerelateerde aandoeningen, al werd in dat onderzoek nog niet altijd duidelijk wel mechanisme ten grondslag lag aan deze werking5,6,7. U kunt kiezen uit 3 verschillende supplementvormen:
  • Een supplement van transresveratrol, het extract van Hu Zhang: Trans-Resveratrol 100 mg.
  • Een supplement van resveratrol, dat bestaat uit 80% biologische rode druif en 20% Japanse duizendknoop: Resvératrol 20 mg.
  • Een synergisch supplement met transresveratrol dat eveneens tientallen krachtige antioxidanten bevat: Resveratrol Synergy
Referenties :
1- Latorre E, Birar Vishal C. et al. Small molecule modulation of splicing factor expression is associated with rescue from cellular senescence, BMC Cell Biology, 2017;18:31, https://doi.org/10.1186/s12860-017-0147-7
2- Markus MA, Marques FZ, Morris BJ. Resveratrol, by modulating RNA processing factor levels, can influence the alternative splicing of pre-mRNAs. PLoS One. 2011;6:e28926.
3- Pervaiz S. Resveratrol: from grapevines to mammalian biology. FASEB J 2003;17:1975-85
4- Soleas GJ, Diamandis EP, Goldberg DM. Resveratrol: a molecule whose time has come? And gone? Clin Biochem 1997;30:91-113.
5- Baur JA, Pearson KJ, Price NL, et al. Resveratrol improves health and survival of mice on a high-calorie diet. Nature 2006;444:337-42.
6- Bujanda L, Garcia-Barcina M, Gutierrez-de Juan V, et al. Effect of resveratrol on alcohol-induced mortality and liver lesions in mice. BMC Gastroenterol 2006;6:35.
7- Elmali N, Baysal O, Harma A, et al. Effects of resveratrol in inflammatory arthritis. Inflammation 2007;30:1-6.
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Trans-Resveratrol

Gestandaardiseerd extract van de Polygonum cuspidatum
Verhoogde dosering in verschillende studies aanbevolen

www.supersmart.com
Resveratrol

De meest doeltreffende en meest bestudeerde fytotherapeutische stof voor het behoud en de bescherming van uw gezondheid

www.supersmart.com
Resveratrol Synergy

Nieuwe, nog krachtigere samenstelling met fisetin
Verbetert de biomarkers van veroudering en stimuleert de genenespressie voor een langer leven.

www.supersmart.com
Ontdek ook
25-07-2016
Met deze ontdekking krijgt u er wellicht...
In het onderzoek naar de levensverwachting van de mens is een historische stap gezet. De westerse media hebben er nog geen aandacht aan besteed, maar...
Lees verder
21-08-2019
Aanmaak van een stof die veroudering tegengaat...
De strijd tegen veroudering zet zich voort. Enkele onderzoekers die werken voor een start-up hebben ontdekt dat urolithin A 1 een stof die wordt aangemaakt...
Lees verder
02-08-2016
PQQ kunnen onze cellen verjongen
Het eerste anti-aging voedingssupplement dat de aanmaak van nieuwe mitochondriën een boost geeft en daarmee zorgt voor een langere levensduur van alle cellen. Wat zijn...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan