Home   >  Anti-aging  >  PQQ kunnen onze cellen...
02-08-2016

PQQ kunnen onze cellen verjongen

Het eerste anti-aging voedingssupplement dat de aanmaak van nieuwe mitochondriën een boost geeft en daarmee zorgt voor een langere levensduur van alle cellen.

Wat zijn mitochondriën?
Mitochondriën zijn de energiecentrales van de cellen, en ze zorgen ervoor dat onze cellen optimaal kunnen functioneren. Bij jonge organismen zijn ze volop aanwezig, maar met het ouder worden verdwijnen ze geleidelijk aan. De mitochondriën die nog overblijven werken niet meer optimaal en produceren meer afvalstoffen. Door deze verstoorde functie ontstaat er een groot energietekort dat een rol speelt bij vele aftakelingsziekten die gerelateerd zijn aan het ouder worden. Denk hierbij aan fysieke en cognitieve stoornissen, een versnelde afbraak van cellen, of aan cardiovasculaire problemen...
In 2002 bleek uit de beroemde studie van Dr Bruce Ames (professor emeritus in de biochemie aan de universiteit van Californië, Berkeley) dat de stoffen acetyl L-carnitine en R-lipoïdezuur samenwerken als het gaat om het optimaliseren van de werking van mitochondriën, en ze het verouderingsproces vertragen. Sindsdien is bekend geworden dat andere voedingsstoffen, zoals resveratrol en co-enzym Q10 eveneens de werking van bestaande mitochondriën verbeteren.

De werking van bestaande mitochondriën verbeteren is een ding, maar het aantal mitochondriën doen toenemen, zelfs in de oudere cellen, oftewel het stimuleren van de biologische aanmaak door de genen te activeren die verantwoordelijk zijn voor de vermeerdering, de bescherming en het herstel, dat is een buitengewoon grote stap voorwaarts!
Dit alles is nu mogelijk dankzij PQQ (pyrroloquinoline quinone), want behalve de methodes van intensieve aerobe training of zeer stringente calorierestrictie bestaat er op dit moment geen ander middel om de mitochondriën in aantal te doen toenemen.

De codenaam van PQQ: een van de belangrijkste innovaties in de bio-energetica op het gebied van de mitochondriën.
PQQ komt overal in de natuur voor, met name in planten. Het is een krachtige groeifactor is voor planten, bacteriën en hogere organismen. Echter, noch de mens, noch de bacteriën die de menselijke darm bevolken zijn in staat om de stof aan te maken. Dit heeft ertoe geleid dat wetenschappers PQQ indelen bij de essentiële voedingsstoffen. Een nieuwe vitamine, of toch een nieuw co-enzym? De benaming is niet zo van belang, de effectieve bestrijding van het verouderingsproces des te meer.

Bescherming van mitochondriën tegen oxidatiestress
De belangrijkste oorzaak voor een verstoorde werking van de mitochondriën is oxidatiestress. Omdat PQQ inwerkt op het functioneren van de mitochondriën, speelt het een belangrijke preventieve rol in de verouderingsprocessen. PQQ is uiterst stabiel, en blijkt daardoor een krachtige bestrijder van oxidatiestress te zijn. De beschermende werking van PQQ voor het DNA in de mitochondriën is veel sterker dan die van de klassieke antioxidanten. Door een groot aantal elektronen over te dragen neutraliseert de stof de meeste vrije radicalen die een goede werking van de mitochondriën in de weg staan, zonder daarbij moleculaire schade aan te richten. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat PQQ optimaal strijdt tegen de degeneratieve ziektes die gerelateerd zijn aan het ouder worden, en die verantwoordelijk zijn voor de daling van het energieniveau in de twee belangrijkste organen van ons lichaam: het hart en de hersenen.

Bescherming van het zenuwstelsel, verbetering van de cognitieve functie
PQQ heeft een opmerkelijke beschermende werking voor de hersencellen als het gaat om het voorkomen van oxidatieschade en toxische schade aan het zenuwstelsel door toxines (waaronder kwik). Het verbetert de prestaties bij geheugentesten en heeft een positieve interactieve werking op de systemen van neurotransmitters in de hersenen. Uit onderzoeken is gebleken dat het de ontwikkeling verhindert van een eiwit dat in verband wordt gebracht met de ziekte van Parkinson. Ook beschermt het de zenuwcellen tegen oxidatieschade door bèta-amyloïde, een eiwit dat met de ziekte van Alzheimer in verband wordt gebracht.
Uit een recent dubbelblind onderzoek met een placebo is gebleken dat een dagelijkse dosering van 10 tot 20 mg PQQ bij jonge volwassenen het kortetermijngeheugen, evenals het concentratievermogen fors kan verbeteren ten opzichte van een controlegroep die een placebo kreeg. Bij personen op een gevorderde leeftijd leidt een supplementinname van 20 mg PQQ per dag tot een aanzienlijke verbetering in de resultaten van cognitieve testen, met name wanneer deze personen eveneens 300 mg CoQ10 per dag innemen. Deze combinatie kan dus worden gebruikt voor het verbeteren van het mentale welzijn, maar ook voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en het vertragen of voorkomen van een cognitieve achteruitgang.

Bescherming van het hart, verbetering van het energieniveau
Onderzoeken hebben aangetoond dat PQQ de cellen van de hartspier mogelijk ondersteunen in de strijd tegen oxidatieve stress. Bij een CVA, of een hartaanval bij dieren zorgt de inname van PQQ ervoor dat de omvang van het beschadigde gebied aanzienlijk wordt verkleind. En omdat mitochondriën verantwoordelijk zijn voor de energieproductie, zorgt PQQ er eveneens voor dat fysieke activiteiten gemakkelijker en doeltreffender uitgevoerd kunnen worden.

PQQ is in water oplosbaar, hoopt zich niet op in het lichaam, en wordt zelfs bij zeer hoge doses goed verdragen. Deze stof kan dan ook door iedereen worden ingenomen, in de hoop een streep te zetten door de belangrijkste mechanismen van veroudering. PQQ is dan ook een waardevolle aanvulling van de reeds bestaande en erkende anti-aging producten. Het kan tegelijkertijd of afwisselend worden gebruikt met andere methoden, bijvoorbeeld in combinatie met producten die calorierestrictie nabootsen (resveratrol, oxaalacetaat) of samen met stoffen die de telomerase activeren (cycloastragenol, astragaloside IV).
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
PQQ & Q10

Pyrroloquinoline quinone & Co-enzym Q10
Synergie gericht op het bestrijden van cognitieve tekorten

www.supersmart.com
Mitochondrial Formula

Verouderde cellen weer verjongen door de aanmaak van nieuwe mitochondriën

www.supersmart.com
Ontdek ook
21-08-2019
Resveratrol: nieuw onderzoek bevestigt het enorme potentieel...
Onderzoekers van de universiteit van Exeter zijn er in geslaagd om afstervende cellen in een laboratoriumopstelling te verjongen 1 dankzij een molecuul dat reeds bekend...
Lees verder
25-07-2016
Met deze ontdekking krijgt u er wellicht...
In het onderzoek naar de levensverwachting van de mens is een historische stap gezet. De westerse media hebben er nog geen aandacht aan besteed, maar...
Lees verder
21-08-2019
Aanmaak van een stof die veroudering tegengaat...
De strijd tegen veroudering zet zich voort. Enkele onderzoekers die werken voor een start-up hebben ontdekt dat urolithin A 1 een stof die wordt aangemaakt...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan