Home   >  Vertering en een gezonde mond, maag en darm  >  Geef uw spijsverteringsstelsel, uw...
08-12-2011

Geef uw spijsverteringsstelsel, uw lever en uw alvleesklier voor de jaarwisseling een steuntje in de rug

Een moeizame vertering, een opgeblazen gevoel, gasvorming, en een 'katerig gevoel'....het zijn onprettige verschijnselen die u dit jaar rond de jaarwisseling kunt vermijden door het innemen van natuurlijke, beschermende voedingsmiddelen.

Copieuze maaltijden die rijk zijn aan verzadigde vetzuren in combinatie met alcohol stellen het lichaam zwaar op de proef. Om de schadelijke effecten van deze gifstoffen te beperken kunt u het beste kiezen voor fytonutriënten die samen op de vertering van macronutriënten inspelen. Daarnaast ondersteunen ze het ontgiftingsproces van de lever en zorgen ze voor een adequate galproductie.

Tijdens de vertering van voedingsstoffen worden macronutriënten geleidelijk afgebroken tot micronutriënten. Proteïnen worden afgebroken tot aminozuren dankzij de werking van proteasen, vetten worden afgebroken tot vetzuren door lipase en koolhydraten worden door verschillende amylases, gluco-amylases, alfa-galactosidases, lactases en invertases teruggebracht naar kleinere suikervormen.

Na een te bourgondische maaltijd is het noodzakelijk om de alvleesklier te helpen bij het aanmaken van verteringsenzymen. Naarmate we ouder worden produceert dit orgaan namelijk steeds minder enzymen.

Door bij het begin van de maaltijd een supplement van plantaardige enzymen in te nemen helpt u het lichaam aan de normale hoeveelheid verteringsenzymen. U kunt alle voedingsstoffen van de maaltijd optimaal verteren, en u vermijdt hierdoor het zware gevoel dat vaak ontstaat na een rijke maaltijd.

Met name door de hoeveelheid actieve kool en de groene klei in het product voorkomt u een o geblazen gevoel in de darmen: bacteriën en andere stoffen die ongemakken veroorzaken worden geabsorbeerd.

Ook alcoholgebruik tijdens de maaltijd kan bijwerkingen veroorzaken voor het lichaam. Deze bijwerkingen zijn voornamelijk te wijten aan de stof acetaldehyde, een bijproduct van de afbraak van alcohol door de lever. De stof is bijna 30 keer schadelijker dan de alcohol zelf[1]. Acetaldehyde bevordert namelijk niet alleen de aanmaak van vrije radicalen, maar het stimuleert ook nog eens de glycatie van eiwitten. Het zorgt er ook voor dat de aanmaak van glutathion daalt.

Van verschillende natuurlijke stoffen is aangetoond dat ze een beschermende werking hebben tegen de giftige werking van acetaldehyde, bijvoorbeeld N-acetyl-cysteïne. Laatstgenoemde stof zorgt er samen met vitamine C, thiamine HCl en alfa-liponzuur voor dat het ontgiftingsproces wordt gestimuleerd. Daarnaast zorgt het voor een toename van het glutathiongehalte[2].

Tijdens de feestdagen hebben vooral onze lever en galblaas extra aandacht nodig. Bij elke seizoenswisseling is een reinigings- en fytotherapeutisch beschermingsproces noodzakelijk dat drie tot vier weken duurt.

De in silymarine getitreerde mariadistelextract, een extract van Raphanus sativus (Zwarte radijs) en een artisjokextract gestandaardiseerd met caffeoylquiniczuur werken optimaal samen om de gal en lever te ondersteunen en te helpen herstellen.

[1] Umulis D.M. et al., A physiologically based model for ethanol and acetyldehyde metabolism in human beings, Alcohol, 2005 Jan, 35(1): 243-7.
[2] Marzullo L., An update of N-acetylcysteine treatment for acute acetaminophen toxicity in children, Curr. Opin. Pediatr., 2005 Apr, 17(2): 239-45.


Dit is uw speciale kwartet voor de feestdagen:
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Digestive Enzymes

Superkrachtige ondersteuning voor spijsvertering met breed spectrum.
Nu in Delayed Release Capsules.

www.supersmart.com
Alcohol Detox

Verbeterde samenstelling, nu nog krachtiger
Een krachtig samenbundeling van antioxidanten, bestrijdt de schadelijke effecten van alcohol.

www.supersmart.com
Ontdek ook
10-10-2016
De wonderlijke veelzijdigheid van kurkuma (2/2)
In India wordt kurkuma gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals maagdarmproblemen, ontstekingen, hoofdpijn, infecties en verkoudheid. Het is te danken aan de curcuminoïden...
Lees verder
22-02-2017
Ga de strijd aan met chronische constipatie...
Lodewijk XIV, oftewel de Zonnekoning, had last van chronische obstipatie. De artsen die zich bezighielden met zijn gezondheid vroegen hem dagelijks "Comment allez-vous" (Hoe gaat...
Lees verder
29-01-2018
Helicobacter Pylori: de sluipende bacterie waardoor jaarlijks...
Elk jaar overlijden er zo'n 750.000 mensen aan maagkanker. Het is een van de vijf dodelijkste kankervormen. Hoe komt dat? Bij een op de twee...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan