Home   >  Hormonale gezondheid (menopauze, cyclus, schildklier...)  >  Nieuw onderzoek bevestigt doeltreffende...
06-09-2013

Nieuw onderzoek bevestigt doeltreffende werking van Relora® (combinatie Magnolia- en Phellodendron-extract) bij stress

De extracten van Magnolia officinalis en Phellodendron amurense worden al sinds 2000 jaar gebruikt in de traditionele Chinese apothekersboeken. Ze herstellen het emotionele welzijn en werken in op de Qi (spreek uit 'tchi'), oftewel de vitale energie. Bij 'stagnatie van de Qi' is het lichaam niet meer bestand tegen stress en angst.

Er zijn vele onderzoeken die de werking bevestigd hebben van deze gestandaardiseerde combinatie van beide extracten, die verkocht wordt onder de naam Relora®. Dit gepatenteerde complex zou de cortisolniveaus reguleren. Cortisol wordt aangemaakt door de bijnieren. Hoge cortisolgehaltes in het bloed vergroten de stressgevoeligheid waardoor het moeilijker wordt om te ontspannen en te herstellen.
De actieve bestanddelen, honokiol en berberine blijken krachtige 'angstbestrijders' te zijn. Ze zijn tevens in staat om enorme trek en boulimie-aanvallen door stress te verminderen.

Op grond van de resultaten van een nieuwe dubbelblinde studie (gepubliceerd in het blad van de internationale vereniging voor sportvoeding) is gebleken dat de supplementinname van extracten van Magnolia officinalis en Phellodendron amurense gedurende vier weken de kwalijke gevolgen van stress kan verminderen. De deelnemers aan het onderzoek (35 mannen en 21 vrouwen) ontvingen gedurende vier weken ofwel een placebo, ofwel 500 mg Relora® per dag.
De resultaten toonden aan dat de cortisolgehaltes in het speeksel van de personen die Relora® hadden ingenomen veel lager was dan bij de groep die een placebo had ingenomen (18% lager); de algehele stress was afgenomen met 11%, depressies met 20%, driftgevoelens met 42% en vermoeidheid met 31%. Ook voor wat betreft het algehele humeur (+11%) en de wilskracht (+18%) constateerde men een verbetering.
Deze resultaten tonen aan dat de dagelijkse supplementinname van extracten van de schors van Magnolia en van Phellodendron (Relora ®) de blootstelling aan stresshormonen vermindert, met name doordat het de cortisolgehaltes verlaagt. Het zorgt ervoor dat de schadelijke effecten van chronische stress op de gezondheid worden beperkt door de reacties van het lichaam op stress te verbeteren. Daarnaast heeft het een positieve invloed op verschillende facetten van het humeur.

Deze nieuwe studie biedt dan ook nieuwe perspectieven als het gaat om supplementen voor sporters. Herhaaldelijke trainingen en wedstrijden zorgen namelijk voor meer stress dan wanneer men zich matig inspant. De onderzoekers geven aan dat in toekomstige studies onderzocht zou moeten worden wat de supplementinname zou opleveren voor de prestaties en het herstel van sporters die blootgesteld worden aan de fysieke en psychologische gevolgen van intensieve trainingen en wedstrijden. Naast de doeltreffende werking van het product, is in de studies eveneens aangetoond dat het product bij langer gebruik onschadelijk is en vrij van bijwerkingen.
Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
Relora® 250 mg

Reguleert de cortisolaanmaak, vermindert hevige honger en trek en vermindert boulimie-aanvallen

www.supersmart.com
Ontdek ook
01-11-2017
Crème met natuurlijke progesteron, de veiligste manier...
Progesteron speelt bij vrouwen van elke leeftijd een essentiële rol. Een supplementinname van natuurlijke progesteron, die biologisch gelijk is aan de progesteron die geproduceerd wordt...
Lees verder
02-02-2015
De grote come back van tryptofaan
L-tryptofaan is een van de 8 essentiële aminozuren in de voeding van de mens. Het is de metabolische voorloper van serotonine, melatonine en niacine. De...
Lees verder
06-01-2017
De beste strategie voor het bestrijden van...
Hypothyroïdie, ook wel schildklierinsufficiëntie genoemd, komt met name voor bij vrouwen. Naarmate we ouder worden, doet de aandoening zich vaker voor. De aandoening wordt gekenmerkt...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan