Home   >  Venotonische middelen  >  De terugpompfunctie van aderen...
10-07-2012

De terugpompfunctie van aderen verbeteren en oedeem verminderen dankzij coumarines.

Inmiddels staat vast dat een groot deel van de bevolking leidt aan problemen met de bloedcirculatie. De oorzaak kan zowel in het lymfesysteem als in de aderen gelegen zijn. Een slecht functionerend lymfesysteem, waarbij het afvoeren en terugvoeren van eiwitten uit de interstitiele weefsels niet goed werkt, speelt een rol bij chronische beschadigingen, zoals lymfoedeem. Hierbij is er sprake van een forse opeenhoping van eiwitten, gecombineerd met een chronische ontsteking en fibrose van de weefsels. De belangrijkste oorzaken zijn een toename van de filtering in de capillaire vaten, en onvoldoende resorptie door de aderen en lymfevaten.

De aanwezigheid van een oedeem is een symptoom dat bijna altijd in verband wordt gebracht met chronische vaatinsufficiëntie en met spataderen in de onderste ledematen.

Uit vele onderzoeken die zowel bij dieren als bij mensen werden uitgevoerd, is gebleken dat de inname van planten die rijk zijn aan coumarines, flavonoïden en terpenoïdes, van grote invloed is op de effectiviteit van de symptomatische behandeling van deze verstoorde ader- / en lymfefunctie. Kleine ongemakken zoals zware of opgezette benen, een warm gevoel bij oedeem, maar ook microangiopathiën die de kleine bloedvaten aantasten en spataderen of aambeien kunnen duurzaam worden bestreden door de inname van bepaalde werkstoffen.

Deze stoffen zijn bijvoorbeeld te vinden in de al sinds de oudheid bekende honingklaver (Melilotus officinalis). Honingklaver heeft een positief effect op de gezondheid van de aderen, bestrijdt oedeem en beschermt onze bloedvaten. Er zijn verschillende werkingsmechanismen die de positieve effecten kunnen verklaren, waaronder:
    - het vermogen om de afvoer van lymfevloeistof te vergroten doordat het direct de lymfevaten stimuleert;
    - het vermogen om de macrofagen te stimuleren, die hun fagocytose- en proteolyseactiviteiten verhogen;
    - het vermogen om de kwaliteit en de snelheid van de retourfunctie in de aderen te verbeteren;
    - het vermogen om de capillaire vaten te beschermen.
Deze goede eigenschappen worden alom door wetenschappers erkend, maar dan alleen wanneer er gebruik gemaakt wordt van extracten die gestandaardiseerd zijn met coumarines, een natuurlijke werkstof die behoort tot de familie van de benzopyrenen. Benzopyrenen staan bekend om hun stimulerende effect op de bloed- en lymfecirculatie.

Voor een optimaal effect bij vrouwen, sporters, en personen die de hele dag moeten staan en die bij het slapen gaan onrustige benen hebben met een onbedwingbare neiging om ze te bewegen, wordt geadviseerd om het equivalent van 15 mg coumarine per dag in te nemen, gedurende de gehele zomerperiode, of in elk geval gedurende minimaal drie maanden, om zo de klachten aanzienlijk en voor langere tijd te verbeteren.
Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
Lymphatonic

Gestandaardiseerd extract van Melilotus officinalis met 18 % coumarine
Beschermt lymfesysteem, bevordert de circulatie

www.supersmart.com
Ontdek ook
24-08-2016
Taxifoline: belangrijk voor gezonde haarvaten
Er zijn meer dan 600 onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van taxifoline, met name in Rusland. Deze krachtige flavonoïde wordt gewonnen uit de Siberische lariks....
Lees verder
10-04-2017
Extract van honingklaver gunstige werking bij oedeem...
Het gestandaardiseerde extract van honingklaver verlicht op effectieve wijze de klachten bij lymfoedeem en chronische veneuze insufficiëntie. Het belangrijkste bestanddeel coumarine (behoort tot de benzopyronen),...
Lees verder
31-07-2019
Natuurlijke oplossingen voor zware benen
Vakantie, dat betekent meestal relaxen en genieten. Dit weldadige gevoel kan echter behoorlijk verstoord worden als de temperaturen fors stijgen. Het warme weer gaat immers...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan