Home   >  Lever  >  Systemische ontgifting en herstel...
12-01-2012

Systemische ontgifting en herstel van het lichaam

Een perfect gezond lichaam is een lichaam dat verlost is van alle toxines en gifstoffen! Tijdens de feestdagen genieten we van rijke maaltijden, en in de winter eten we meestal wat vetter. Het is dan ook goed om nu over te gaan tot een grondige en volledige reiniging van het natuurlijke uitscheidingssysteem, en het te bevrijden van toxines.

Voor een complete ontgifting is het nodig dat er op verschillende niveaus wordt ingegrepen, en de toxische elementen uit het lichaam worden verwijderd, van de cel tot aan het spijsverteringsstelsel, via het belangrijkste orgaan: de lever.
Dit orgaan moet als eerste worden ondersteund, want het heeft een belangrijke rol in de eliminatie van toxines. Een ophoping van toxines is bijzonder schadelijk.

Om de leverfuncties te stimuleren, kunnen er verschillende planten worden gebruikt die in de traditionele geneeskunst bekend zijn: het extract van Chrysanthellum americanum, van mariadistel gestandaardiseerd met silymarine, van bladeren van artisjok of van paardenbloem. De werking van deze grondstoffen wordt perfect aangevuld door die van natuurlijke stoffen als Calcium D-glutaraat, dimethyl glycine en gereduceerde L-glutathion. Deze stoffen werken in op verschillende enzymatische fases, en helpen toxische stoffen af te breken en om te buigen. Met andere woorden, de toxische stoffen worden geneutraliseerd, zodat ze door de uitscheidingsorganen gemakkelijker uit het lichaam kunnen worden verwijderd.
Choline, Betaïne, Methionine en L-carnitine vormen eveneens een onvervangbaar kwartet dat het transport en de mobilisatie van het overschot aan vetzuren versnelt, zodat ze sneller kunnen worden geëlimineerd.

Daarnaast dient de lever te worden beschermd tegen oxidatie door te zorgen voor voedingsstoffen met een antioxiderende werking, zoals Natrium R-lipoaat, Vitamine C, N-acetyl-L-cysteïne en Ellagzuur die de lever beschermen tegen de vrije radicalen en de inwendige aanmaak stimuleren van glutathion, de belangrijkste antioxidant van de lever.

Tegelijkertijd dient de darmwand gezond te worden gehouden, om te voorkomen dat de darmwand te doorlatend wordt en dus teveel stoffen ongewenste stoffen doorlaat naar de bloedbaan, zoals darm- en niertoxines, pesticiden, bacteriën...
De volgende stoffen helpen hierbij:
-    Glutamine, een essentieel aminozuur dat de darmcellen gezond houdt en de functies van de cellen ondersteunt
-    Curcumine, een stof uit de Indiase apothekersboeken, die over regulerende eigenschappen beschikt voor het immuunsysteem en een ontstekingsremmende werking op de darm heeft.

Om de verwijdering van toxines via de urine te vereenvoudigen, moeten zowel de nieren als de blaas ondersteund worden door natuurlijke stoffen als Gemodificeerde pectine uit citroen, extracten van Bardane en Epine-vinette, en door Crataeva nurvala, een stof die binnen de ayurvedische geneeskunst al eeuwen bekend staat om zijn effect op de blaas.

De meeste artsen raden tijdens het gehele jaar regelmatige periodes van ontgifting aan die kort of wat langer kunnen duren, en die al dan niet intensief kunnen zijn. Hierdoor wordt de gelijktijdige of latere opname van andere voedingsstoffen geoptimaliseerd, en worden de effecten van supplementinname maximaal. Het reinigingsproces draagt zo bij aan een algeheel welzijn en aan een langere levensduur.
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Chrysantellum Americanum

Een verbeterd extract van Chrysantellum americanum

www.supersmart.com
Sodium R-Lipoate

Werkzame vorm van R-lipoïdezuur met een verbeterde biologische beschikbaarheid
In slechts 20 min. wordt een 10 maal zo hoge concentratie in het plasma bereikt

www.supersmart.com
Liver Support Formula

Nieuwe, verbeterde samenstelling, nu nog krachtiger
Ondersteunt op natuurlijke wijze de leverfunctie

www.supersmart.com
Ontdek ook
28-08-2019
Choline, een essentiële maar ondergewaardeerde voedingsstof
Choline krijgt niet altijd alle waardering die het verdient. En dat terwijl het door de prestigieuze National Academy of Medicine in de VS wordt gezien...
Lees verder
10-10-2016
De wonderlijke veelzijdigheid van kurkuma (2/2)
In India wordt kurkuma gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals maagdarmproblemen, ontstekingen, hoofdpijn, infecties en verkoudheid. Het is te danken aan de curcuminoïden...
Lees verder
22-02-2017
Ga de strijd aan met chronische constipatie...
Lodewijk XIV, oftewel de Zonnekoning, had last van chronische obstipatie. De artsen die zich bezighielden met zijn gezondheid vroegen hem dagelijks "Comment allez-vous" (Hoe gaat...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan