Home   >  Alzheimer (ziekte van)  >  Kwik speelt een rol...
18-04-2011

Kwik speelt een rol bij de ontwikkeling van Alzheimer

chelationIn het nummer van 15 november 2010 van Alzheimer's Disease hebben onderzoekers een artikel gepubliceerd waaruit blijkt dat kwik een van de vele oorzaken is voor het ontstaan van de ziekte van Alzheimer. Van alle natuurlijke stoffen is kwik een van de meest giftige. Het is gevaarlijk voor de mens, en het kan leiden tot ziekten die het zenuwstelsel aantasten, zoals de ziekte van Alzheimer. Na het systematisch herlezen van literatuur die handelt over wetenschappelijke en klinische experimenten werd duidelijk dat de kenmerkende verschijnselen zich voordoen, of worden versneld wanneer er kwik wordt toegediend.

Het gebruik van kwik is zeer gangbaar bij het plaatsen van amalgaamvullingen door de tandarts. In onderzoeken is aangetoond dat, ook wanneer de mens aan kleine hoeveelheden wordt blootgesteld, zoals bij de tandarts en zijn team het geval is, kwik op significante wijze gerelateerd is aan neurologische of psychologische problemen, soms zelfs aan beide.

Kwik kan het lichaam binnenkomen op verschillende manieren, aangezien het reeds verdampt bij kamertemperatuur. Het kan in de vorm van gas worden geabsorbeerd, waarbij het direct via de neus, of indirect via het bloed naar de hersenen gaat. Vervolgens passeert het de bloed-hersenbarrière. Daarna zit het als het ware vast in de hersenen, en de hoeveelheid kan in de loop der jaren toenemen.

Een van de veiligste manieren om lood en andere zware metalen uit ons lichaam te verwijderen is de chelatiemethode met EDTA. EDTA (Ethyleendiaminetetra-azijnzuur) is een synthetisch aminozuur dat hoofdzakelijk bestaat uit vier azijnzuurmoleculen. Deze stof wordt vaak gebruikt als conserveringsmiddel voor voedsel.

Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
DMSA 100 mg

De de veiligste en de meest doeltreffende chelaatvormer voor kwik.

www.supersmart.com
EDTA 250 mg

Doeltreffende chelaatvormer, praktisch en voordelig

www.supersmart.com
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan