Home   >  Slanke lijn  >  Overgewicht en obesitas: de...
29-07-2019

Overgewicht en obesitas: de gunstige effecten van een ayurvedisch kruid

coleus Sinds een paar jaar mogen de planten uit de ayurvedische geneeskunst zich verheugen in een groeiende belangstelling van de wetenschap. Dat is ook het geval bij de Coleus forskohlii, een plant die veelvuldig onderzocht wordt vanwege de vele therapeutische effecten op het lichaamsgewicht. In een klinisch onderzoek is onlangs bevestigd dat de plant een rol kan spelen bij de preventie van het metabool syndroom. Dit syndroom is een combinatie van verschillende risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals insulineresistentie, dyslipidemie, een te hoge bloeddruk en obesitas. Ontdek de veelbelovende resultaten in het blad Nutrients1!

Ontdekking van een krachtige vetverbrander: forskoline

Hoewel de ayurvedische plant Coleus forskohliial eeuwenlang werd gebruikt voor medicinale doeleinden, moesten we nog tot de jaren 70 van de vorig eeuw wachten voordat men het werkzame bestanddeel had geïsoleerd. In 1974 slaagden wetenschappers erin forskoline te extraheren uit de wortels van Coleus forskohlii. Sinds deze ontdekking is dit natuurlijke bestanddeel veelvuldig onderzocht. De onderzoekers waren al snel geïnteresseerd in het vermogen van de stof adenylaat cyclase te activeren. Dit enzym is betrokken bij de aanmaak van cyclisch AMP (cAMP). Dit molecuul is een boodschapper van onze cellen die betrokken is bij tal van biochemische reacties in ons lichaam. Wetenschappelijk onderzoek heeft eveneens aangetoond dat forskoline een effect heeft op de thermogenese, oftewel het proces waarbij energie wordt aangemaakt door lipolyse. Anders gezegd: forskoline uit de plant Coleus forskohlii werkt als een vetverbrander doordat het stimulerend werkt op de thermogenese. Dit ayurvedische kruid kan dan ook een waardevolle hulp zijn voor iedereen die wil afvallen of het afvalproces wil versnellen.

Evaluatie van de effecten vanColeus forskohliiop overgewicht en obesitas

Om de gunstige effecten van de plant Coleus forskohlii grondiger te onderzoeken, hebben wetenschappers een dubbelblinde placebogecontroleerde gerandomiseerde studie opgezet bij 30 personen met overgewicht of obesitas. De deelnemers werden in twee groepen verdeeld. De eerste groep ontving gedurende 12 weken een placebo, terwijl de andere groep een supplement ontving op basis van het extract Coleus forskohlii. Tijdens deze supplementinname volgden beide groepen eveneens een dieet dat weinig calorieën bevatte. Om de effecten tussen beide groepen te vergelijken, hebben wetenschappers verschillende parameters van het lichaam gecontroleerd, zoals het lichaamsgewicht, de body mass index (BMI), de tailleomtrek en de omtrek van de heupen. Na de analyses konden de wetenschappers verschillende gunstige effecten aantonen bij de groep die het supplement van Coleus forskohlii had gekregen. Zo constateerden ze een afname van de tailleomvang en heupomvang, een toename van het 'goede cholesterol' (HDL-cholesterol) en een verbetering van de insulineconcentratie en de insulineresistentie.

De resultaten van dit klinische onderzoek bevestigen het belang van de plant Coleus forskohlii voor het beheer van het lichaamsgewicht en voor de preventie van de complicaties van het metabool syndroom. Dit ayurvedische kruid zou dan ook kunnen worden gebruikt als middel om het lichaamsgewicht te beheren, maar ook om een te hoge bloedsuikerspiegel tegen te gaan en insulineresistentie, dyslipidemie en een te hoge bloeddruk te bestrijden. Om optimaal te kunnen profiteren van de gunstige effecten van deze plant, is er een gestandaardiseerd extract van Coleus forskohlii beschikbaar in de catalogus van SuperSmart.> Bron:
1. Loftus HL, et al., Coleus forskohlii Extract Supplementation in Conjunction with a Hypocaloric Diet Reduces the Risk Factors of Metabolic Syndrome in Overweight and Obese Subjects: A Randomized Controlled Trial, Nutrients, 17 novembre 2015, 7(11):9508-22.
Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
Coleus Forskohlii

10% gestandaardiseerd foskoline-extract, herstelt de gevoeligheid van de hormonale receptoren

www.supersmart.com
Ontdek ook
05-08-2016
Moeiteloos afvallen
Er is een eenvoudige oplossing voor het verbranden van calorieën waarbij u niet hoeft te bewegen en geen vermoeiende oefeningen hoeft uit te voeren. Onderzoekers...
Lees verder
06-07-2019
Ayurvedische geneeskunst: de talrijke gunstige effecten van...
Heeft u nooit eerder gehoord van de gymnema? Dan zult u verrast zijn door de talrijke weldadige werkingen van de plant voor onze gezondheid. Deze...
Lees verder
10-05-2016
Ik heb alles geprobeerd, maar ik val...
Wanneer u op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd om af te vallen, maar u slaagt er maar niet in, dan mist u waarschijnlijk toch een...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan