Home   >  Haarverzorging  >  Voedingssupplementen die de eeuwige...
31-07-2017

Voedingssupplementen die de eeuwige trek stillen

snacking Steeds terugkerende trek komt zowel voor bij mensen die willen afvallen, als bij mensen die een stabiel gewicht hebben. De oplossing voor de lekkere trek dient in te werken op meerdere fronten tegelijk

Gewichtstoename ontstaat namelijk door verschillende factoren: zo zijn er mensen die grote hoeveelheden eten bij de hoofdmaaltijden, mensen die een normale hoeveelheid eten maar een onevenwichtig voedselpatroon hebben, en mensen die maar niet kunnen stoppen met tussendoortjes eten. Voor de laatste groep wordt eten bijna een onbeheersbare obsessie, en het verdrijven van deze vervelende snackbehoefte heeft een andere aanpak nodig.
Men kan er de strijd mee aangaan door steeds een groot glas water te drinken en te hopen dat de trek voorbij zal gaan. Beter is het, om te begrijpen waar de oorsprong van deze lekkere trek ligt en zo te proberen er definitief vanaf te komen.

Stop met caloriearme diëten en vetarme diëten

Caloriearme diëten en vetarme diëten leiden tot niets. Wie jarenlang een dergelijk dieet volgt, krijgt last van geïrriteerdheid en angst. Daarnaast komt men alsnog aan, omdat er zich na verloop van tijd tekorten voor gaan doen die bepaalde lichaamsfuncties verstoren. Het gaat dan met name om de schildklier en de bijnieren, die trager gaan werken. De basisstofwisseling verloopt steeds langzamer, waardoor in rust nog maar weinig calorieën worden verbrand. Het gevolg is dat ze eerder opgeslagen worden dan gebruikt.
Om dit te veranderen, is het nodig de balans voor wat betreft de hoeveelheid gezonde vetten te herstellen. Er dienen weer essentiële vetzuren te worden toegevoegd aan het dieet, vooral wanneer de lekkere trek zich richt op vette en zoute voedingsmiddelen: Visolie of krillolie, rijk aan omega-3-vetzuren en vrij van schadelijke resten, vooral wanneer men gedurende de week weinig vette vis uit het wild eet. De basisstofwisseling dient weer gestimuleerd te worden met behulp van forskoline, een werkstof uit de wortel van de Coleus forskolii of ketonen uit frambozen. Hierdoor stijgt het noradrenalinegehalte en stijgt het niveau van de basisstofwisseling op natuurlijke wijze. De gepatenteerde samenstelling van MétadrineTM, is thermogenetisch en zorgt er dankzij een tiental specifieke voedingsmiddelen voor dat de basisstofwisseling omhoog gaat.

Geef de schildklier en de bijnieren een oppepper

De schildklier speelt een sleutelrol in onze energiestofwisseling. Wanneer dit orgaan te traag werkt, dan zijn er bepaalde voedingsmiddelen die de werking kunnen stimuleren, zoals L-tyrosine, Guggul (Commiphora mukul) en jodium (Lugol) . Voor de bijnieren is een complex van B-vitamines essentieel, evenals de inname van maca 's ochtends bij het ontbijt. Wanneer de constante trek gerelateerd is aan een overschot van cortisol, dan kan het gebruik van een specifiek gepatenteerd extract met Phellodendron amurense en Magnolia officinalis, beter bekend als Relora, de eetbuien verminderen doordat deze stoffen het emotionele evenwicht herstellen.

Stabiliseer de bloedsuikerspiegel

Bijna dagelijks ontvangen we de boodschappen die ons aanzetten onze suiker- en zetmeelafhankelijkheid in stand te houden: "eet bij elke maaltijd zetmeelhoudende producten", of "brood is gezond".... De aantrekkingskracht die brood, pasta rijst, koekjes, bonbons of vruchtensappen op ons uitoefenen, zijn allemaal terug te voeren op een en hetzelfde mechanisme: de aanvoer van glucose! Wanneer een maaltijd teveel suiker bevat, stijgt de bloedsuikerspiegel. Dit heeft tot gevolg dat het lichaam insuline gaat afscheiden, wat zorgt voor een lage bloedsuikerspiegel. En juist die lage bloedsuikerspiegel zorgt voor een onbedwingbare trek in iets zoets!
Het is dan ook een goede stap om de dagelijkse glykemische belasting terug te dringen. Om het effect hiervan nog te vergroten, kan men het volgende element inzetten: chroom (polynicotinaat, of in de trivalent-vorm Cr3+). Van dit element is bekend dat het de koolhydraatstofwisseling stimuleert. Het speelt een essentiële rol bij de omzetting van suiker in energie, bij de regulering van de eetlust, bij de vermindering van 'trek in zoetigheid' en bij de opbouw van de 'magere massa', doordat het eiwitten in spieren omzet. Het verbetert de gevoeligheid van cellen voor insuline, bevordert een optimale bloedsuikerspiegel doordat de cellen op een normale wijze glucose absorberen, en reguleert de omzetting van suikers in vetreserves.
Het is wenselijk om dit natuurlijke element te combineren met andere plantaardige stoffen die de bloedsuikerspiegel verlagen: corosolic zuur geëxtraheerd uit banababladen, kaneelschorsextract, bittere meloenextract (momordica charantia) en Gymnema sylvestre, gestandaardiseerd met gymnemisch zuur. Laatstgenoemde stof wordt in de ayurvedische geneeskunst vaak gebruikt om de bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen en de onbedwingbare trek in zoetigheid te bedwingen.

Voor welke voedingsmiddelen die verslavend werken, bent u overgevoelig?

Hoe tegenstrijdig het ook mag lijken, vaak krijgen voedingsstoffen die minder goed worden verdragen door ons lichaam juist uw voorkeur! Een goede vraag die u uzelf kunt stellen om hier achter te komen, is: "wanneer ik op een verlaten eiland zou zitten, welk voedsel zou ik dan als eerste missen? ». Het antwoord op deze vraag is bij iedereen anders, maar het is een goede indicatie. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals melkproducten, bevatten caseïne, lactose en gluten, die zorgen voor een 'allergische' reactie: het lichaam gaat deze allergenen bestrijden door verzachtende stoffen af te scheiden. En het zijn nu juist die stoffen waaraan het lichaam 'verslaafd' raakt. Deze lekkere trek kan soms dan ook beteugeld worden door een of twee weken voedingsmiddelen met gluten of caseïne te mijden, en tegelijkertijd ter ondersteuning specifieke supplementen in te nemen: L-glutamine, Lactobacillus GG extracten gestandaardiseerd met kurkuma, waardoor de ontsteking in de darmen wordt verminderd en de darmwand weer hersteld wordt.

De vrouwelijke hormonen weer in balans

Bij vrouwen kan de zoete trek soms simpelweg te wijten zijn aan de onbalans die is ontstaan in hun hormoonhuishouding, met name in de periodes voorafgaand aan de menstruatie of aan de menopauze. Er zijn bepaalde planten die hiervoor een uitkomst bieden: Dong quai (Chinese engelwortel), zilverkaars (Cimicifuga racemosa) en natuurlijke progesteron in crème- of sprayvorm.

Roep de gistgroei in de darmen een halt toe

Steeds weer een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, jeuk, terugkerende KNO-infecties, een slecht humeur wanneer honger en trek om de hoek komen kijken: het zijn allemaal typische kenmerken van een overdadige gistgroei in de darmen. Omdat gisten zich voeden met koolhydraten, zoetigheden en alcohol, staan ze vaak aan de basis van de zoete trek. Probiotica met lactobacillen, marjoleinolie, gestandaardiseerd met carvacrol, maar ook caprylzuur helpen het teveel aan deze hongerige gistcellen te bestrijden.

De verstoorde chemische balans in ons brein herstellen

De oplossing voor het bestrijden van de lekkere trek ligt voor een deel bij de neurotransmitters in de hersenen. Het lichaam heeft behoefte aan specifieke stoffen, met name bepaalde vetzuren, waarmee het de eigen, krachtige werkstoffen kan aanmaken: serotonine, catecholamines (adrenaline, noradrenaline, dopamine) en GABA (gamma amino-boterzuur).

We onderscheiden verschillende profielen:
    - Personen die afhankelijk zijn van suikers, zetmeelhoudende producten, fruit en alcohol, en die emotioneel labiel zijn, hebben behoefte aan het herstel van de bloedsuikerspiegel. Zij reageren heel goed op chroom en L-glutamine.
    - Mensen die gespannen en geïrriteerd zijn, obsessief zijn, lijden aan PMS, last hebben van slapeloosheid en vaak 's middags of 's avond last krijgen van lekkere trek, zijn gebaat bij de inname van 5-HTP, tryptofaan, eiwithydrolysaat van de huid van vissen – Peptidea® en safranal, een werkstof die gewonnen wordt uit safraan, en die volgens twee klinische studies helpt bij het beheersen van het hongergevoel en de voedselinname.
    - Dan is er ook nog een groep mensen die zeer nerveus en gestrest is en moeite heeft om zich te ontspannen. Ze compenseren hun spanning door te eten. Zij hebben baat bij GABA, PosinolTM en L-theanine uit groene thee. Het helpt hen snel te ontspannen, waardoor ze minder geneigd zijn toe te geven aan de lekkere trek.
    - Er is ook een groep mensen die chronisch vermoeid en ongemotiveerd is, over te weinig energie beschikt en die eet om zich weer sterk te voelen. Deze mensen kunnen hun tekort aan dopamine bestrijden met vetzuren die voorlopers zijn van dopamine, zoals N-acetyl-L-tyrosine en L-fenylalanine. Dit nemen ze het beste 's ochtends in, zodat de trek snel gestild is.
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Metadrine™

Verbeterde en krachtigere geavanceerde thermogene samenstelling

www.supersmart.com
Coleus Forskohlii

10% gestandaardiseerd foskoline-extract, herstelt de gevoeligheid van de hormonale receptoren

www.supersmart.com
Krill Oil

Superieure vorm van omega-3 met grotere biologische beschikbaarheid en sterker effect

www.supersmart.com
N-Acetyl L-Tyrosine

Wordt razendsnel omgezet in noradrenaline en dopamine

www.supersmart.com
Lugol 1%

Vanaf de menopauze onmisbaar voor de hormoonbalans

www.supersmart.com
Coenzymated B Formula

Maximale biologische beschikbaarheid. De complete reeks B-vitamines, direct opneembaar door het lichaam

www.supersmart.com
Super Maca

Het enige gestandaardiseerde Maca-extract dat met 0,6% macamides en macaenes

www.supersmart.com
Relora® 250 mg

Reguleert de cortisolaanmaak, vermindert hevige honger en trek en vermindert boulimie-aanvallen

www.supersmart.com
Crominex® 3+

Een optimale vorm van chroom verrijkt met fulvinezuur en een extract van amla

www.supersmart.com
Organic Defense Mix

Beste combinatie van essentiële oliën voor het bestrijden van infecties

www.supersmart.com
Peptidea

Vermindert doeltreffend door stress veroorzaakte vermoeidheid, angst en depressie.

www.supersmart.com
Caprylic Acid

Befaamd vanwege zijn schimmelbestrijdende eigenschappen

www.supersmart.com
L-Tryptophan

Een essentieel aminozuur, voorloper van serotine, melatonine en niacine

www.supersmart.com
Phyto Estrogen Cream

Crème met phyto-oestrogenen, natuurlijke aanvulling op de progesteroncrème

www.supersmart.com
Oil Of Oregano

Gestandaardiseerde marjoleinolie met 70 % carvacrol, dat een breed spectrum van infectiebestrijdende eigenschappen heeft.

www.supersmart.com
Natural Progesterone Cream

Het eerste natuurlijke progesteronmiddel op basis van liposomen.

www.supersmart.com
Glucofit™

Beheers op natuurlijke en krachtige wijze uw bloedsuiker

www.supersmart.com
Natural Progesterone Spray

Natuurlijke vorm van progesteron in sprayvorm voor vrouwen in de menopauze

www.supersmart.com
Lactobacillus gasseri

Een probiotische stam die bijzonder effectief werkt bij gewichtsbeheersing
In maagzuurbestendige DR Caps™ voor een optimale werking

www.supersmart.com
L-Glutamine

Onmisbaar voor de eiwitsynthese, farmaceutische kwaliteit

www.supersmart.com
Gymnema sylvestre

Gestandaardiseerd extract met 75 % gymnemisch zuur, verbetert werking van de alvleesklier

www.supersmart.com
Gaba

Een remmende neurotransmitter, onmisbaar bij bestrijding van stress

www.supersmart.com
Suntheanine®

Farmaceutische vorm van L-Theanine, werking wetenschappelijk aangetoond

www.supersmart.com
Ontdek ook
01-11-2017
Crème met natuurlijke progesteron, de veiligste manier...
Progesteron speelt bij vrouwen van elke leeftijd een essentiële rol. Een supplementinname van natuurlijke progesteron, die biologisch gelijk is aan de progesteron die geproduceerd wordt...
Lees verder
05-08-2016
Moeiteloos afvallen
Er is een eenvoudige oplossing voor het verbranden van calorieën waarbij u niet hoeft te bewegen en geen vermoeiende oefeningen hoeft uit te voeren. Onderzoekers...
Lees verder
06-01-2017
De beste strategie voor het bestrijden van...
Hypothyroïdie, ook wel schildklierinsufficiëntie genoemd, komt met name voor bij vrouwen. Naarmate we ouder worden, doet de aandoening zich vaker voor. De aandoening wordt gekenmerkt...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan