Home   >  Hart & Bloedvaten  >  Is rood gistextract uit...
14-03-2013

Is rood gistextract uit rijst te effectief voor de farmaceutische industrie??? Een close up van deze bijzondere natuurlijke stof die langs de meetlat wordt gelegd...

Wanneer de werking van bepaalde natuurlijke cholesterolverlagers overduidelijk blijkt, trekken sommige "verdedigers van consumentenbelangen" aan de bel: ze dienen een verzoek in om voedingssupplementen op basis van het rode gistextract uit rijst onder de specifieke regelgeving van medicijnen te laten vallen, zodat de consument beter beschermd wordt... Het recente schandaal rondom het Franse medicijn Mediator bewijst hoe het gesteld is met de regelgeving die de patiënten moet beschermen!!!

Deze organisatie van consumentenbelangen heeft niet de moeite genomen om de onderzoeken bestuderen die gedaan zijn naar dit supplement. Het wordt sinds tientallen jaren gebruikt in de traditionele Chinese apothekersboeken, en het kent een enorm succesvol gebruik in Canada en Europa. We hebben onze partner Smart City, die direct wordt getroffen door deze beschuldiging, gevraagd om punt voor punt op de aantijgingen te reageren.

Een close up van rood gistextract van rijst
Het rode gistextract wordt verkregen door middel van fermentatie van rijst waarna er een speciale rode giststam op groeit (Monascus pupureus). Rood gistextract van rijst bevat van nature een familie van grondstoffen, monacolines, die als eigenschap hebben dat ze remmend werken op de HMG-CoA reductase, een enzym dat de aanmaak van cholesterol in de lever reguleert. Het bevat eveneens sterolen (betasitosterolen, campesterolen, stigmasterolen en sapogenines), isoflavonen en enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Aantijgingen van de Franse consumentenorganisatie 'UFC Que Choisir' en de open, onomwonden antwoorden hierop

UFC: "Op zijn gunstigst is het rode gistextract van rijst nutteloos"

Volgens de consumentenorganisatie zouden de waarden van de actieve werkstof, dat wil zeggen monacoline K, bij de 10 geteste producten minder zijn dan de noodzakelijke 10 mg die dagelijks nodig is voor het behoud van een normaal cholesterolgehalte".

Smart City: Ons product 'Red Yeast Rice Extract' heeft een dosering van 2% monacoline K. Op onze verpakkingen raden wij de gebruiker aan om dagelijks 6 mg per dag in te nemen van deze stof. En hoewel dat minder is dan 10 mg, is het beslist even effectief! Monacoline K uit het rode gistextract van rijst is namelijk niet de enige stof die inwerkt op de regulering van het cholesterolgehalte. Zoals u hierboven al heeft kunnen zien bevat het rode gistextract van rijst eveneens fytosterolen (bètasitosterol, campesterol, stigmasterol, sapogenine), isovlavonen en enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Al deze stoffen hebben eveneens een gunstige invloed op de vetbalans in het bloed, en ze oefenen hun werking uit samen met monacoline K. Het is dan ook zinloos om een lichaam te overladen met een actieve werkstof, wanneer reeds duidelijk is aangetoond dat de combinatie van deze van nature aanwezige stoffen even effectief is!

UFC: "Op zijn ongunstigst is het rode gistextract uit rijst gevaarlijk"
Van alle producten die werden getest door deze consumentenorganisatie, waren er twee met een monacoline K-gehalte van meer dan 10 mg. Deze dosis wordt gezien als 'therapeutisch'. Analyses toonden bovendien aan dat in twee van de overige supplementen giftige stoffen aanwezig waren die gevaarlijk kunnen zijn voor de nieren.

Smart City: Ons product, mits gebruikt zoals aanbevolen, zorgt voor een dosering van 6 mg monacoline K per dag. Ons product valt derhalve niet binnen de categorie 'therapeutische producten'. Bovendien kunnen we voor elke productserie garanderen dat deze geheel vrij is van giftige stoffen, zoals wij dit bij de verkoop van al onze producten aangeven. Voor al onze producten zijn de analysecertificaten online te raadplegen. We willen hierbij eveneens opmerken dat er sinds de start van de verkoop van gistextract van rode rijst in Frankrijk geen meldingen zijn geweest voor wat betreft de farmacovigilantie.

UFC: "De fabrikanten geven geen voorzorgsmaatregelen voor gebruik aan, en vermelden geen bijwerkingen"
Volgens de UFC geeft het merendeel van de fabrikanten niet duidelijk aan wat de contra-indicaties en ongewenste bijwerkingen zijn, en wat de wisselwerking is met andere producten.

Smart City: We maken in de door ons verstrekte informatie duidelijk melding van het feit dat remmers van de HMG-Coa Reductase eveneens de aanmaak van CoQ10 remmen. We geven het advies om tegelijkertijd een CoQ10-supplement of ubiquinol (de gereduceerde vorm van CoQ10) in te nemen. Daarnaast is op ons etiket de volgende duidelijke waarschuwing te lezen omtrent een eventuele contra-indicatie: in geval van een leveraandoening nooit rode gistextract gebruiken zonder advies van uw arts (het rode gistextract kan zorgen voor een lichte toename in de aanmaak van leverenzymen).
De samenstelling van al onze producten is in alle gevallen ontwikkeld op basis van eerder uitgevoerde wetenschappelijke onderzoeken. Wij zijn bovendien van menig dat het volstrekt zinloos is om een hoge dosis van een enkele actieve werkstof in te nemen. Het verdient ons inziens altijd de voorkeur om het lichaam een combinatie van onderling samenwerkende stoffen te bieden die van nature voorkomt in een en hetzelfde product.
We begrijpen dat de effectiviteit van onze producten, en dan met name de effectiviteit van gistextract uit rode rijst, de farmaceutische industrie niet goed uitkomt, omdat hierdoor de verkoop van hun synthetische statines wel eens zou kunnen dalen. We gaan echter door met onze strijd voor het recht van keuzevrijheid, zodat eenieder vrij is om die stoffen te kiezen die hem of haar een lang en gezond leven kunnen bezorgen.
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Coenzyme Q10

Op oliebasis: verdrievoudigde biologische beschikbaarheid!

www.supersmart.com
Ubiquinol™

Meest werkzame CoQ10-vorm met de grootste biologische beschikbaarheid

www.supersmart.com
Red Yeast Rice Extract

Brengt de vetbalans weer in balans. Gestandaardiseerd met 2 % monacoline K

www.supersmart.com
Ontdek ook
07-06-2016
Dit voedingsmiddel maakt de huid en slagaderen...
Stelt u zich eens een natuurlijke voedingsstof voor, die voorkomt dat de huid rimpels krijgt, losser wordt of er ouder uit gaat zien, en dat...
Lees verder
22-05-2017
Doeltreffende combi tegen slecht cholesterol
Een Indiaas onderzoeksteam heeft een verrassende ontdekking gedaan die de ophoping van het zogenaamde 'slechte cholesterol' in de bloedvaten tegengaat 1 . Een combinatie van...
Lees verder
04-09-2019
20 jaar jongere bloedvaten met deze antioxidant...
Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in Hypertension , het blad van de American Journal of Heart Association, is er nieuw bewijs dat dit voedingssupplement...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan