Home   >  Hart & Bloedvaten  >  Sytrinol®, een doeltreffend en...
29-08-2012

Sytrinol®, een doeltreffend en veilig alternatief voor statines

Of ze nu op basis van kunstmatige of natuurlijke stoffen zijn geproduceerd, statines zijn uiterst doeltreffende moleculen als het gaat om het verlagen van het cholesterolgehalte. Ze worden echter niet door iedereen even goed verdragen, en consumenten zoeken dan ook vaak alternatieven voor statines die geen bijwerkingen hebben. Er zijn dan ook natuurlijke stoffen die statines kunnen vervangen, en Sytrinol® is daarvoor bijzonder geschikt.

Cholesterol dat in het bloed voorkomt is voor eenderde afkomstig uit voeding. De resterende tweederde wordt door de lever zelf aangemaakt. Sytrinol® remt HMG CoA reductase, een enzym dat in de lever wordt aangemaakt en dat een rol speelt bij de aanmaak van cholesterol. Hierdoor wordt het probleem bij de bron aangepakt.
In klinische onderzoeken is de daadwerkelijke effectiviteit onderzocht in de strijd tegen een te hoog cholesterolgehalte. Na een inname gedurende drie maanden van Sytrinol® constateerden de onderzoekers een significante daling van de diverse parameters die van invloed zijn op het ontstaan van cardiovasculaire aandoeningen. Het totale cholesterolgehalte van de patiënten was met 30% gedaald, het LDL-cholesterolgehalte met 27%, het triglyceridengehalte met 34%, en het apolipoproteïne-B-gehalte, dat momenteel als een marker wordt gezien voor de kans op cardiovasculaire aandoeningen, was gedaald met 21%. Tegelijkertijd werd er een stijging geconstateerd van het HDL-cholesterol van 4%. Daarnaast was de verhouding LDL/HDL met ongeveer 30% verbeterd.

Naast deze zeer bemoedigende resultaten vonden de onderzoekers bewijzen voor een aantal andere positieve eigenschappen die voortkwamen uit de samenstelling van deze gepatenteerde voedingsstof. Sytrinol® is in feite een krachtige mix van stoffen die afkomstig zijn uit citrusvruchten en uit de palmboom:
    - het bezit enerzijds bestanddelen die behoren tot de familie van de E-vitamines, namelijk tocotriënolen. Deze stoffen bezitten krachtige antioxidante eigenschappen, en beschermen de wanden van de bloedvaten tegen aantasting door vrije radicalen. Vrije radicalen bevorderen de vorming van plaque in de aderwanden.
    - anderzijds bezit Sytrinol® poly-methoxy flavonoïdes, zoals tangeritine en nobiletine uit grapefruit en citroen, en tangerine, stoffen die uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Ze bestrijden C-reactief proteïne (CRP), een stof die algemeen bekend staat als marker voor de kans op cardiovasculaire aandoeningen.
De dagelijkse inname van 300 mg Sytrinol®, gecombineerd met een mediterrane voeding die het accent legt op groenten en fruit, en rijk is aan onverzadigde vetzuren (oliehoudende producten, olijfolie, koolzaadolie, vette vis), en bovendien arm aan verzadigde vetzuren en transvetten, kan leiden tot de volgende resultaten:
    - een duidelijke regulering van een slechte lipididenwaarde in het bloed, doordat de overmatige productie door de lever geregulariseerd wordt, en
    - een vermindering van de ontstekingen en de oxidatieschade, twee factoren die een essentiële rol spelen bij een gezond hart- en vaatstelsel.
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Coenzyme Q10

Op oliebasis: verdrievoudigde biologische beschikbaarheid!

www.supersmart.com
Sytrinol™

Nutroceutische middel met klinisch aangetoonde werking voor het herstel van de cholesterol- en tryglyceridewaarden.

www.supersmart.com
Ontdek ook
07-06-2016
Dit voedingsmiddel maakt de huid en slagaderen...
Stelt u zich eens een natuurlijke voedingsstof voor, die voorkomt dat de huid rimpels krijgt, losser wordt of er ouder uit gaat zien, en dat...
Lees verder
22-05-2017
Doeltreffende combi tegen slecht cholesterol
Een Indiaas onderzoeksteam heeft een verrassende ontdekking gedaan die de ophoping van het zogenaamde 'slechte cholesterol' in de bloedvaten tegengaat 1 . Een combinatie van...
Lees verder
04-09-2019
20 jaar jongere bloedvaten met deze antioxidant...
Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in Hypertension , het blad van de American Journal of Heart Association, is er nieuw bewijs dat dit voedingssupplement...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan