Home   >  Levensduur (Anti-aging)  >  De ontdekking van bijzondere...
02-09-2016

De ontdekking van bijzondere planten door een Russische onderzoeker

De Russische onderzoeker Nicolaï Lazarev ontdekte in 1947 dat er een groep planten bestaat die de mens beter bestand maakt tegen stress na het eten van deze planten. Je kunt hierbij denken aan nervositeit, maar ook aan aanvallen door microben, aan koude, warmte, verwondingen, slechte voeding, etc.
Hij gaf deze planten de naam 'adaptogenen' mee. Hij doelde met deze naam op de mate waarin deze planten in staat waren ons lichaam te helpen om beter om te gaan met veranderingen in onze omgeving, met name wanneer die omgeving steeds schadelijker werd voor de mens. In hedendaagse Nederlands zouden we deze planten de 'coaches' van onze gezondheid kunnen noemen.
In de traditionele Chinese geneeskunst is het begrip 'adaptogeen' al tientallen eeuwen bekend als een 'superieur tonicum' dat diverse lichaamsfuncties reguleert en zorgt voor meer energie.
Middels de onderzoeken van Lazarev kon men op wetenschappelijke wijze vaststellen dat er verschillende planten waren met deze versterkende werking. Een van de interessantste exemplaren is de hokjespeul (Astragalus membranaceus).

Een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt tegen vermoeidheid

Hokjespeul is van alle adaptogene planten ongetwijfeld de belangrijkste.
De plant komt voor in het beroemde geschrift de Chinese Herbal Medicine materia medica, een naslagwerk met 350 monografieën van de meest gebruikte planten in de traditionele Chinese geneeskunst.
Hokjespeul wordt al eeuwenlang voorgeschreven bij algehele zwakte en bij chronische aandoeningen. Het wordt ook gebruikt om de vitaliteit een boost te geven. De plant wordt eveneens genoemd in Japanse apothekersboeken. Hokjespeul (oftewel, astragalus) is ook in de Verenigde Staten buitengewoon geliefd. Het is geen modegril te noemen: al sinds de jaren 80 is het een steeds terugkerend onderwerp in de verschillende media.

Onderzoek bevestigt het

Er zijn talrijke farmacologische onderzoeken naar astragalus. Daarin zijn verschillende werkzame ingrediënten gevonden die de effecten van de plant verklaren. Zo bevat de plant een bijzonder hoge concentratie aan polysachariden die het immuunsysteem stimuleren.
Deze bestanddelen hebben een natuurlijke werking die van invloed is op tekorten in het immuunsysteem. Met name de fractie van de polysachariden F3 beïnvloedt het immuunsysteem.
Astragalus bezit echter ook andere stoffen die de versterkende werking mede verklaren: saponines, flavonoïdes, aminozuren en spore-elementen. Van deze stoffen zijn er twee bestanddelen (saponines astragaloside iv en cycloastragenol) die een krachtige antiverouderingswerking hebben. Ze stimuleren de telomerase en stellen de cellen dus in staat om zich langer te delen! Wat eens fictie was, wordt realiteit. Helaas wordt vanwege de hoge kosten die de extractie van de stoffen met zich meebrengt vaak afgezien van veelvuldig gebruik. Het minder kostbare hydroglycerine-extract van de hele plant bevat een lagere dosering van deze kostbare werkstoffen en bevat tevens de andere bestanddelen van de plant, waardoor de werking nog verder wordt versterkt.

Krachtige bestrijding van veroudering

Het immuunsysteem wordt met het ouder worden zwakker; de eerste tekenen hiervan merken we zodra de zwezerik (een orgaan dat zich achter het borstbeen bevindt) begint te verschrompelen. Deze verschrompeling begint al na de puberteit, maar naarmate we ouder neemt de werking van het orgaan steeds sneller af.
Geleidelijk aan verliest de zwezerik het vermogen om virussen, bacteriën en kankercellen te bestrijden. Dit is precies het werkingsgebied van de astragalus. De plant stimuleert het immuunsysteem om verschillende manieren. Het zorgt enerzijds voor een toename van stamcellen in het ruggenmerg en de lymfeweefsels en stimuleert de ontwikkeling van de actieve immuuncellen. De plant stimuleert de immuuncellen om hun 'rustfase' te verlaten en over te gaan tot grote activiteit. Bovendien zet de plant het lichaam aan tot het aanmaken van immunoglobuline en stimuleert het de macrofagen. De macrofagen (ook wel 'veelvraten genoemd) beschermen het lichaam tegen vreemde indringers.
Astragalus zorgt tevens voor de activering van de 'natural killer cells' en van T1-lymfocyten. Dit zou je de 'strijders' van ons immuunsysteem kunnen noemen.

Beter beschermd tegen virussen

Onderzoekers hebben aangetoond dat de polysachariden van de astragalus bij dieren, maar ook bij mensen de endogene aanmaak stimuleert van interferon.
Dat wil zeggen: dat het lichaam beter en efficiënter reageert op virusinfecties.
Bij muizen die behandeld waren met Astragalus en daarna werden blootgesteld aan het virus Coxsachie B3 en het Japanse encefalitis-virus zag men veel hogere interferonwaardes en een grotere aanmaak van macrofagen dan bij de niet-behandelde muizen.

Positieve effecten op het immuunsysteem bij patiënten met kanker of aids

De polysachariden van de astragalusplant verbeteren de reactie van de lymfocyten, zowel bij gezonde patiënten als bij kankerpatiënten. Ze versterken de werking van de 'natural killer cells' (immuuncellen) bij gezonde mensen en bij patiënten die lijden aan systemische lupus erythematodes.
De F3-fractie van de polysachariden stimuleert bij kanker- en aidspatiënten de activiteit van de immuuncellen.
Er is eveneens aangetoond dat astragalus de weerstand verbetert bij de inzet van chemotherapie, doordat het de onderdrukking van het immuunsysteem tegengaat. Daarnaast stimuleert de plant de aanmaak van de macrofagen van interleukine-6 en de tumor necrosis factor.
Bij muizen bevorderde de orale toediening van astragalus een goede werking van verschillende aspecten van het immuunsysteem. Men heeft aangetoond dat de polysachariden uit astragalus de antitumorale werking stimuleren van interleukine-2 en dat ze bovendien een stimulerend effect hebben op de activiteit van de monocyten.

Klik hier voor het hydroglycerine-extract van astragalus, en klik hier om naar de duurdere fracties voor bestrijding van veroudering te gaan Astragaloside IV en Cycloastragenol.
----------------------------------------------------------------------------------
Referenties:

(1). Jiao Y. et al., « Influence of flavonoid of Astragalus membranaceus' system and leaves on the function of cell mediated immunity in mice », Zhongguo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi, 1999, 19:356-358.
(2). Wang D.C., « Influence of Astragalus membranaceus polysaccharide FB on immunologic function of human periphery blood lymphocyte », Zhonghua Zhong Liu Za Zhi, 1989, 11:180-183.
(3). Zhao X.Z., « Effects of Astragalus membranaceus and Tripterygium hypoglancum on natural killer cell activity of peripheral blood mononuclear in systemic lupus erythematosus », Zhonggo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi, 1992, 12:679-671.
(4). Yoshida Y. et al., « Immunomodulating activity of Chinese medicinal herbs and Oldenlandia diffusa in particular », Int. J. Immunopharmacol., 1997, 19:359-370.
Voedingsstoffen bestellen die gerelateerd zijn aan dit artikel
Astragaloside IV 98%

Absoluut het nieuwste op het gebied van anti-aging!

www.supersmart.com
Cycloastragenol

Overwin het verouderingsproces, en verleng de duur van uw leven

www.supersmart.com
CycloAstragenol Maximum Strength 98%

Hogere dosering, voordeelverpakking.
Overwin het verouderingsproces, en verleng de duur van uw leven

www.supersmart.com
Astragalus Extract

Hydroglycerine-extract van Hokjespeul in druppels
De eeuwenoude Chinese 'Verjongingsbron'

www.supersmart.com
Ontdek ook
21-08-2019
Resveratrol: nieuw onderzoek bevestigt het enorme potentieel...
Onderzoekers van de universiteit van Exeter zijn er in geslaagd om afstervende cellen in een laboratoriumopstelling te verjongen 1 dankzij een molecuul dat reeds bekend...
Lees verder
25-07-2016
Met deze ontdekking krijgt u er wellicht...
In het onderzoek naar de levensverwachting van de mens is een historische stap gezet. De westerse media hebben er nog geen aandacht aan besteed, maar...
Lees verder
21-08-2019
Aanmaak van een stof die veroudering tegengaat...
De strijd tegen veroudering zet zich voort. Enkele onderzoekers die werken voor een start-up hebben ontdekt dat urolithin A 1 een stof die wordt aangemaakt...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan