Home   >  Immuniteit  >  Veelbelovend pilotonderzoek: AHCC mogelijk...
16-03-2015

Veelbelovend pilotonderzoek: AHCC mogelijk in staat het Papillomavirus te vernietigen

AHCC het Papillomavirus De eerste veelbelovende resultaten van onderzoeken bij de mens tonen aan dat de inname van AHCC (Active Hexose Correlated Compound, een zeldzaam bestanddeel dat afkomstig is uit de wortels van de Shiitake), mogelijk de eerste behandeling wordt tegen HPV, het seksueel overdraagbare virus dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van baarmoederhalskanker

Het Humaan Papillomavirus (HPV) is aanwezig bij 99% van de patiëntes met baarmoederhalskanker. Volgens de controle- en preventiecentra voor ziekte in de Verenigde Staten, zijn een aantal kankersoorten gerelateerd aan het HPV: 95% van de anuskankers, 60% van de mond- en keelkankers, 65% van de vaginakankers, 50% van de vulvakankers en 35% van de peniskankers.
Men schat dat op dit moment 70% van de seksueel actieve volwassenen het virus opdoet tijdens hun leven. Helaas bestaat er op dit moment nog geen aanvullend voedingsmiddel of supplement waarmee het HPV op een veilige en doeltreffende wijze kan worden bestreden.

Tijdens de 11e Internationale conferentie van de Society for Integrative Oncology, presenteerde Judith A. Smith, farmacoloog en professor aan de University of Texas Medical School de resultaten van een klein pilotonderzoek. Deze resultaten toonden aan dat het supplement AHCC het HPV-virus kan uitschakelen. AHCC, oftewel Active Hexose Correlated Compound, is in Japan het meest gebruikte voedingssupplement voor de versterking van het immuunsysteem. Het extract wordt bereid met behulp van draadweefsel van gemengde culturen op basis van verschillende soorten basidiomycota (steeltjeszwammen). Preklinische onderzoeken tonen aan dat deze substantie kankerbestrijdende eigenschappen bezit, zowel in vitro als in vivo.

In dit pilotonderzoek kregen 10 vrouwen die ouder dan 30 jaar waren en die positief getest waren op HPV, dagelijks een orale dosis van 3 gram AHCC gedurende een periode van maximaal 6 maanden.
De helft van deze vrouwen testte na afloop van het onderzoek negatief voor HPV. Drie van de vrouwen stopten met de inname na drie maanden, twee anderen gingen nog drie maanden door met de inname.

AHCC is een voedingssupplement dat werkt als een versterker van het immuunsysteem. Preklinische onderzoeken bij mensen hebben aangetoond dat AHCC de activiteit en het aantal verhoogt van de natural killer cells (NK), de dendritische cellen en de cytokines, die het lichaam helpen infecties te bestrijden en tumorgroei te blokkeren.

Judith A. Smith verklaarde: "Met deze studie zijn we er voor het eerst in geslaagd om aan te tonen dat het mogelijk is HPV te elimineren. We hebben dit kunnen constateren bij de vrouwen die zes maanden AHCC innamen.

Deze voorlopige gegevens hebben ervoor gezorgd dat er een dosering en een duur kon worden bepaald voor een gepast fase II-onderzoek, een dubbelblind placebogecontroleerd onderzoek dat op dit moment wordt uitgevoerd op de school voor de geneeskunst in Houston. Wanneer dit onderzoek de eerste bevindingen bevestigt, dan "zou een arts AHCC kunnen aanraden als voedingssupplement ter behandeling van HPV-infecties", aldus Judith A. Smith. Ze voegt daaraan toe: "We willen graag zien of de stof in staat is het immuunsysteem zodanig te versterken dat ons lichaam immuun wordt tegen de infectie."

Onderzoekers bestuderen eveneens de impact van AHCC als behandeling van voetwratten en genitale wratten die eveneens ontstaan door HPV, aangezien veel mensen die AHCC innamen deze wratten al zagen verdwijnen.

11th International Conference of the Society for Integrative Oncology. Abstract 138. Presented October 26, 2014.
Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
AHCC

De meest krachtige en alom erkende stimulans voor het immuunsysteem.

www.supersmart.com
Ontdek ook
24-06-2019
PEA, de natuurlijke en universele pijnstiller
Palmitoylethanolamide, ook wel bekend als PEA, is een in 1957 ontdekte krachtige natuurlijke werkstof. Sinds de stof werd ontdekt, zijn er met enige regelmaat nieuwe...
Lees verder
04-09-2019
Hoe oud zijn uw longen? Hoe longen...
Wist u dat van alle organen de longen het meest lijden onder het verouderingsproces? Net als de huid worden de longen in hoge mate blootgesteld...
Lees verder
03-01-2018
8 geheimen van mensen die nooit ziek...
Sommige mensen lijken elk jaar weer opnieuw op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen aan de griepepidemie en worden nooit getroffen door de buikgriep. Hebben ze gewoon...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan