Home   >  Gewrichten  >  Een medicinale plant tegen...
22-03-2017

Een medicinale plant tegen gewrichtspijn

gewrichten Over de hele wereld hebben veel mensen elke dag last van gewrichtspijn. Gelukkig zijn er ook veel wetenschappers die de mogelijkheden onderzoeken om deze pijn effectief te bestrijden. In 2016 verscheen in het blad European Journal of Biomedical Sciences1 een onderzoek dat het leven van duizenden mensen met gewrichtspijn wel eens een stuk aangenamer zou kunnen maken. Het onderzoek betrof het gebruik van een medicinale plant die in Azië erg bekend is: Boswellia serrata.

Positieve effecten bij gewrichtspijn in de knieën

Het onderzoek werd gedurende acht weken uitgevoerd bij verschillende volwassene Japanners die aan hadden gegeven dat ze last hadden van gewrichtspijn in de knie. De onderzoekers vergeleken het effect van heen behandeling met een extract van de plant Boswellia serrata met dat van een placebo. Ze maakten hierbij gebruik aan verschillende gestandaardiseerde meetmethodes: de Visual Analog Scale (VAS), de Japanese Knee Osteoarthritis Measure (JKOM), en de Western Ontario & Mc Master Universities Osteoarthritis Index (WOMAC). Dankzij deze analyses was men in staat de pijn te monitoren zoals die gevoeld werd door de proefpersoon en de effectiviteit van de behandeling te evalueren. Na het onderzoek bleek de behandeling met Boswellia serrata in vergelijking met de placebo positieve resultaten op te leveren. Deze medicinale plant zou een niet te verwaarlozen invloed kunnen hebben op het verminderen van gewrichtspijn in de knieën.

De gunstige werking van de medicinale plant Boswellia serrata

Om de werking van deze medicinale plant te doorgronden, voerden de onderzoekers eveneens andere analyses uit. Zo maten zij eveneens het gehalte van De C-reactief proteïne en van hyaluronzuur in het serum van de patiënten. Over het algemeen vindt men hogere waarden van deze moleculen bij patiënten met gewrichtspijnen. Dit is met name te verklaren door de afbraak van hyaluronzuur. Dit zuur is van nature aanwezig in de gewrichtsvloeistof en beschermt het kraakbeen. Onder invloed van het enzym hyaluronidase wordt hyaluronzuur afgebroken, waardoor men grotere hoeveelheden hyaluronzuur in het serum terugvindt. Hyaluronzuur kan in dat geval zijn rol als beschermer van de gewrichten niet goed uitvoeren, waardoor aanhoudende gewrichtsklachten kunnen ontstaan. Het werk van de onderzoekers lijkt aan te tonen dat de plant Boswellia serrata dit verschijnsel zou kunnen tegengaan, omdat het de afbraak van hyaluronzuur in de gewrichten tegengaat.

Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat deze medicinale plant op korte termijn een goede bondgenoot wordt voor mensen met gewrichtspijn! Het is nu al mogelijk om van de weldadige effecten van Boswellia serrata te profiteren dankzij een gepatenteerd extract dat verkrijgbaar is in de vorm van een voedingssupplement via de catalogus van Supersmart.


> Bron:

1. Muhammed Majeed et al., Effect of Boswelln Super on Knee pain in Japanese adults - A randomized double blind placebo controlled trial, ejbps, 2016, Volume 3, Issue 10, pages 293-298.
Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
Super Boswellia

Gestandaardiseerd met 20% AKBA
De onmisbare pijnbestrijder die de gewrichten soepeler en minder pijnlijk maakt

www.supersmart.com
Ontdek ook
10-10-2016
De wonderlijke veelzijdigheid van kurkuma (2/2)
In India wordt kurkuma gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals maagdarmproblemen, ontstekingen, hoofdpijn, infecties en verkoudheid. Het is te danken aan de curcuminoïden...
Lees verder
10-04-2019
SAMe doeltreffend bij depressies, artritis en leveraandoeningen
In een blad dat onderzoeken heeft gepubliceerd omtrent S-adenosyl-methionine (SAMe) is te lezen dat het Amerikaanse Agency for Health Research & Quality (AHRQ) heeft geconcludeerd...
Lees verder
10-10-2018
De 5 onwaarheden over artrose
De statistieken zijn angstaanjagend: een persoon in een rijk land heeft 25% kans om in zijn leven artrose in de heup 1 en 45% kans...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan