Home   >  Vitamines  >  "Ik kan me mijn...
27-06-2018

"Ik kan me mijn dromen weer herinneren" - Een vitamine die u helpt uw dromen beter te onthouden

dromen Het komt u vast bekend voor: u heeft een droom gehad en u wilt er graag over vertellen. Maar hoe meer moeite u doet, hoe verder de beelden weg lijken te zakken. Dat is frustrerend, nietwaar? Soms kunt u zich zelfs helemaal niets herinneren van uw nachtelijke avonturen! Een groep onderzoekers heeft geprobeerd hier een oplossing voor te vinden.


Er werd een onderzoek uitgevoerd bij 100 deelnemers die hadden verklaard dat ze zich maar zelden hun dromen konden herinneren. Men vroeg de helft van de deelnemers om een supplement in te nemen van vitamine B6 (240 mg), net voor het slapen gaan. Ze moesten dit strong>5 dagen doen. . De andere helft van de deelnemers kreeg een placebo, oftewel een middel waarin geen werkstoffen zaten.


Tijdens de laatste dagen van het experiment verklaarden de deelnemers die een vitamine B6-supplement hadden gekregen dat ze zich hun dromen bij het ontwaken beter konden herinneren. Ze hadden vooral de indruk dat ze overdag minder stukjes van de droom kwijt waren dan voorheen. De droom werd echter niet minder realistisch of vreemd. Ook de andere aspecten van hun slaap bleven hetzelfde.


De auteurs van de studie benadrukten dat dit de eerste studie was waarmee kon worden aangetoond dat vitamine B6 mogelijk van belang kon zijn voor onze dromen. "We zijn zo'n 6 jaar van ons leven bezig met dromen. Als het ons lukt om tijdens onze dromen helder te blijven, of zelfs om ze te beheersen, dan kunnen we daar ons voordeel mee doen ", denk dokter Aspy, een van de onderzoekers.

Hoe kunnen we dat bereiken, die staat van 'helder dromen'?

Heldere dromen, dat zijn dromen waarin we weten dat we aan het dromen zijn. Toch gaat de droom gewoon verder. Volgens de auteurs zou dit verschillende voordelen hebben. Zo zou het nachtmerries verminderen, fobieën kunnen aanpakken, creatieve problemen kunnen oplossen, onze motorische capaciteiten kunnen verbeteren en zelfs fysieke trauma's helpen verwerken. Wie een heldere droom wil hebben, moet zich de droom echter wel kunnen herinneren. De studie toont aan dat vitamine B6 hierbij een geloofwaardige ondersteuning kan zijn.


Indien u deze ervaring een paar dagen wilt testen, dan is het goed om te weten dat de te gebruiken dosis ongeveer overeenkomt met 2 capsules Pyridoxamine (vitamine B6).


Het is een essentiële vitamine die een cruciale rol speelt bij de aanmaak van verschillende neurotransmitters, zoals serotonine, melatonine, dopamine en gamma amino-boterzuur. We kennen de vitamine ook vanwege de rol die het speelt bij het in evenwicht houden van ons mentale evenwicht.

U kunt de effectiviteit van de vitamine B6 meten door het bijhouden van een dromenboekje.

Om te meten hoe effectief vitamine B6 is en de vooruitgang te kunnen zien, kunt u vanaf dag een van de supplementinname uw dromen opschrijven.

Dit is kinderlijk eenvoudig:


  • Zoek een schrift of en boekje om in te schrijven.
  • Leg dit naast het bed (zodat u niet hoeft op te staan om het te pakken).
  • 's Avonds, net voordat u gaat slapen, noteert u de datum van de volgende dag.
  • Trek nu in het midden van de pagina een lijn van boven naar beneden. links schrijft u hoe uw droom is verlopen, rechts probeert u de droom zelf te interpreteren.
  • Zodra u wakker wordt, pakt u het boekje en schrijft u alles op wat u zich maar kunt herinneren. Voeg alles toe: kleuren, emoties, personen, gesprekken en alle andere zaken die zich voordeden in de droom. De stijl van het schrijven is onbelangrijk: het gaat er juist om dat u zo snel mogelijk de details van uw dromen vastlegt voordat ze vaag worden.
  • Geef uw droom een naam. U kunt er ook tekeningen bijmaken als u dat leuk vindt. Probeer in de rechter kolom uit te leggen waar de droom over ging.
  • Na verloop van tijd ziet u of u vorderingen maakt.

De belangrijkste studie in dit artikel:


Denholm J. Aspy, Natasha A. Madden, Paul Delfabbro. Effects of Vitamin B6 (Pyridoxine) and a B Complex Preparation on Dreaming and Sleep. Perceptual and Motor Skills, 2018; 003151251877032 DOI: 10.1177/0031512518770326

Voedingsstof bestellen die gerelateerd is aan dit artikel
Pyridoxamine

Een natuurlijke en beter opneembare vorm van vitamine B6

www.supersmart.com
Ontdek ook
10-04-2019
Vitamine C: had Linus Pauling gelijk?
Zou u een man geloven die al tweemaal in zijn leven een Nobelprijs ontvangen heeft in twee verschillende categorieën? Waarschijnlijk wel, al was het maar...
Lees verder
28-06-2017
Voeding: hoe bieden we voldoende voedsel aan...
Onze hersenen zijn het controlecentrum van ons zenuwstelsel. Ze dienen dagelijks een enorme hoeveelheid aan gegevens te verwerken. Niet alleen moet het brein al die...
Lees verder
30-04-2018
Onderzoekers ontdekken waarom 1 op de 2...
Een zojuist gepubliceerd onderzoek in The Journal of American Osteopathic Association toont aan dat het lichaam vitamine D niet op de juiste wijze kan gebruiken...
Lees verder
Volg ons
Kies de gewenste taal
nlfrendeesitpt

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Gratis: wekelijkse al uwwetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
> Doorgaan